un champ de blé moissonné par une moissonneuse-batteuse

  Nestlé Cereals: we gaan bio!

  Onze missie is om onze consumenten elke dag een beter ontbijt aan te bieden. Verbetering van onze voeding en steun voor een meer verantwoordelijke landbouw staan dan ook centraal in onze prioriteiten. In de komende jaren blijven we innoveren en onze recepten verbeteren om de consument de best mogelijke ontbijtgranen aan te bieden.

  EVEN LEKKER, NU BIO

  Sinds jaren blijven we innoveren en onze recepten verbeteren om de consument de best mogelijke ontbijtgranen aan te bieden. In dit opzicht zijn we de eerste nationale speler die in april 2019 biologische ontbijtgranen voor kinderen heeft gelanceerd, met de merken Nesquik, Chocapic en Cheerios, gevolgd door Lion BIO begin 2020. Naast de biologische ontbijtgranen voor kinderen, hebben we ook twee Fitness BIO referenties voor volwassenen: haver en haver & chocolade. In totaal hebben we dus zes BIO-referenties en ook nog een BIO mix van zes kleine doosjes van 30 gram. Er is dus voor ieder wat wils!

  Footnotes

   Laten we praten

   We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden. U kan ze hier allemaal doorzoeken:

   Hoe vind ik voeding die uit volkorengraan bestaat?

   U moet twee dingen in het achterhoofd houden: • Zoek op de etiketten naar het woord 'volkoren' vóór de naam van het graan, zoals 'volkorengraan' of 'volkorenbrood'. • Voor voeding met meer dan één ingrediënt moet volkorengraan hoog op de ingrediëntenlijst staan. Hoe hoger op de lijst, hoe meer volkorengraan er gebruikt is in het recept. En kijk naar het percentage volkorengraan. Dat moet ook op de ingrediëntenlijst staan.

   Bevatten Nestlé ontbijtgranen extra vitaminen en mineralen?

   Ja, we 'verrijken' onze ontbijtgranen door aan de meeste ervan vitaminen en mineralen toe te voegen, hoewel de hoeveelheid schommelt per regio en ook afhankelijk is van of we de ontbijtgranen al dan niet mogen verrijken. Wanneer we vitaminen of mineralen hebben toegevoegd aan een van onze ontbijtgranen, zorgen we ervoor dat ze minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor die voedingsstof aanleveren.

   Wat is gluten?

   De algemene benaming voor eiwitten die worden aangetroffen in graankorrels zoals tarwe. Het houdt het voedsel samen als een soort 'lijm' en het bezorgt het deeg zijn elasticiteit.

   Wat is coeliakie?

   Coeliakie is een auto-immuunziekte die niet te genezen is. De oorzaak ervan ligt bij het immuunsysteem dat reageert op gluten.