Kutija Nestlé FITNESS® pahuljica sa flašom mleka i jabukom

  NESTLÉ FITNESS®

  FITNESS® sada sadrži celo zrno ovsa i vitamine B grupe. Za sve što želiš da postigneš, potrebna ti je energija. NASTAVI DALJE.

  Saznajte više NESTLÉ FITNESS®
  žena otvara zavese da pusti sunčan dan

  Dobro jutro!

  Dobrodošli u Nestlé pahuljice! Imamo da vam ponudimo široku selekciju pahuljica koje će vam pomoći da imate sjajno jutro!

  Saznajte više Dobro jutro!
  pogled na polje pšenice tokom zalaska sunca

  Celo zrno - cela priča

  Celo crno je bogatije hranljivim sastojcima od „bele” hrane. Zašto ne biste prešli na celo zrno i promenili mišljenje?

  Saznajte više Celo zrno - cela priča

  Radimo na tome da učinimo doručak boljim

  I to sve zbog vas. Rekli ste više celog zrna, manje šećera. Mi smo vas poslušali i naporno radili kako bismo se poboljšali, uključujući to da je sada celo zrno najzastupljeniji sastojak u celom portfoliju Nestlé pahuljica. Vaš glas je bio početak puta u pravljenju boljeg doručka za svaki dan.

  infografika - kako je Nestlé učinio vaše pahuljice za doručak boljim
  žena otvara zavese da pusti sunčan dan

  Dobro jutro!

  Dobrodošli u Nestlé pahuljice! Imamo da vam ponudimo široku selekciju pahuljica koje će vam pomoći da imate sjajno jutro!

  Pročitajte ceo članak Dobro jutro!
  otac i sin sa činijama pahuljica gledaju jedan u drugog i osmehuju se

  Popularnost pahuljica za doručak - jer stvarno su dobre!

  Izbalansirani doručak je važan jer vam pruža hranljive sastojke za ceo dan. Saznajte zašto su pahuljice deo izbalansiranog doručka!

  Pročitajte ceo članak Popularnost pahuljica za doručak - jer stvarno su dobre!
  zdjelica Cheerios žitnih pahuljica s jagodama

  Radimo na tome da učinimo doručak boljim

  Znamo koliko vam je hranljiva ishrana važna. Zato radimo na tome da poboljšamo svoje recepte i učinimo doručak boljim. Kliknite da saznate više!

  Pročitajte ceo članak Radimo na tome da učinimo doručak boljim
  pogled na polje pšenice tokom zalaska sunca

  Celo zrno - cela priča

  Celo crno je bogatije hranljivim sastojcima od „bele” hrane. Zašto ne biste prešli na celo zrno i promenili mišljenje?

  Pročitajte ceo članak Celo zrno - cela priča

  Hajde da pričamo

  Kako možete da pronađete hranu sa celim zrnom?

  Zapamtite dve stvari: • Pogledajte na etiketi hrane gde se reč "celo" pojavljuje pre reči "zrno", kao "celo zrno pšenice" ili "hleb sa celim zrnom pšenice". • Za hranu u kojoj se nalazi više od jednog sastojka, budite sigurni da se celo zrno nalazi pri vrhu liste sastojaka. Što se ranije pojavi na listi, to je više celog zrna korišćeno u receptu. I potražite procenat celog zrna. Ovo je podatak koji bi trebalo da nađete u listi sastojaka. Lako je saznati da li su Nestlé pahuljice za doručak napravljene sa celim zrnom - samo potražite zelenu traku sa simbolom celog zrna na vrhu kutije.

  Koje Nestlé pahuljice su napravljene sa celim zrnom?

  Sve Nestlé pahuljice za doručak, na kojima se nalazi zelena traka, napravljene su sa celim zrnom; to je naša garancija! Porcija od 30 grama pahuljica sadrži najmanje 8 grama celog zrna. Na svakom pakovanju se nalazi lista sastojaka koja pokazuje tačne količine. Do kraja 2015. smo se obavezali da celo zrno postane glavni sastojak u svim Nestlé pahuljicama koje su popularne među decom.

  Da li Nestlé pahuljice za doručak sadrže dodatne vitamine i minerale?

  Da, mi "obogaćujemo" svoje pahuljice time što dodajemo vitamine i minerale u većinu njih, mada količina zavisi od regiona do regiona i od toga da li je ova vrsta obogaćivanja dozvoljena. Svaki put kada dodamo vitamin ili mineral u naše pahuljice, one obezbeđuju bar 15% potrebne dnevne doze tog sastojka.

  U čemu je razlika između celog zrna i rafinisanog zrna?

  "Celo" zrno ima više hranljivih sastojaka od "rafinisanog" zrna, zato što su svi delovi zrna sačuvani - jezgro, mekinje, tkivo i klice - zajedno sa vlaknima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima. Ali većina tkiva i klica se ukloni kada se zrno rafiniše. To znači da celo zrno sadrži više hranljivih sastojaka od rafinisanog zrna. Saznajte više 

  Da li pahuljice za doručak sadrže puno holesterola?

  Ne, pahuljice za doručak ne doprinose unošenju holesterola u organizam.