NESTLÉ POLITIKA KOLAČIĆA

  NESTLÉ OBAVEŠTENJE O KOLAČIĆIMA 

  Ovo Obaveštenje o kolačićima važi za sve Nestlé veb-sajtove i mobilne aplikacije (“Nestlé sajtovi”).  

  Šta su kolačići? 

  Kolačići su tekstualne datoteke, koje se šalju Vašem kompjuteru sa veb-sajtova koje posećujete. Kolačići se zatim, prilikom svake naredne posete, šalju nazad na veb-sajt sa koga su potekli ili na drugi veb-sajt koji prepoznaje te kolačiće. Oni se koriste da bi veb-sajt uopšte radio ili da bi radio efikasnije, kao i da bi obezbedio informacije vlasnicima veb-sajta. 

  Koristimo termin "kolačići" u čitavom ovom Obaveštenju da bismo pokrili i sve slične tehnologije, kao što su veb svetionici SDK, datoteke evidencija, oznake piksela. 

  Koje se vrste kolačića koriste na Nestlé sajtovima?  

  Možete da vidite koji se kolačići koriste na ovom veb-sajtu klikom na <a href="#" onclick="event.preventDefault();window.evidon.notice.showOptions(null)">Cookie Policy</a> 

  Na Nestlé sajtovima koristimo sledeće vrste kolačića:  

  Kategorije kolačića 

  Životni vek 

  Kolačići za funkcionalnost sajta 

  Ovi kolačići Vam dopuštaju dase krećete sajtom i koristite naše funkcije, kao što su registracija, prijavljivanje i omiljeni proizvodi.Ako onemogućite ove kolačiće, određeni delovi veb-sajta neće funkcionisati kada ste Vi u pitanju (na primer, dodavanje proizvoda u Vašu korpu, prelazak na kasu).

  Koliko god bude potrebno

  Analitički kolačići 

  Ovi kolačići nam omogućavaju da izmerimo i analiziramo kako da koristimo naše veb-sajtove, aplikacije i mobilne platforme da bismo unapredili njihovu  funkcionalnost i Vaše iskustvo.

  90 dana

  Kolačići preferencija kupaca 

  Kada vršite pretraživanje na našim sajtovima, ovi kolačići će zapamtiti Vaše preferencije (kao što su jezik ili lokacija), kao i druge informacije koje odaberete da nam date, tako da možemo da Vam pomognemo da Vaše iskustvo skrojite po Vašoj meri i učinite ga relevantnijim i više prilagođenim sebi.

  90 dana

  Kolačići za reklamiranje ili ciljano oglašavanje 

  Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklamnih oglasa koji su relevantni za Vas. Oni takođe ograničavaju broj prikaza određenog oglasa i pomažu nam u merenju delotvornosti naših marketinških kampanja. Informacije koje dobijamo preko ovih kolačića takođe možemo upotrebiti prilikom reklamiranja za koje ste možda zainteresovani na osnovu Vašeg ranijeg onlajn ponašanja. Te informacije možemo podeliti sa drugim stranama, uključujući naše partnere.

  90 dana

  Kolačići društvenih medija

  Ovi kolačići se koriste kada na Nestlé sajtu izaberete opciju za deljenje tih informacija na društvenim mrežama. Društvene mreže će evidentirati da ste to uradili. Te informacije mogu biti povezane sa linkom sa aktivnostima ciljnog oglašavanja/reklamiranja.

  90 dana

  Upravljanje Vašim preferencijama preko kolačića 

  Možete imati pristup i promeniti Vaše preferencije preko kolačića u svakom trenutku klikom na <a href="#" onclick="event.preventDefault();window.evidon.notice.showOptions(null)">Cookie Policy</a> 

  Pored toga, po potrebi, možete odbiti saglasnost za kolačiće posetom sledećih sajtova: http://www.aboutads.info/choices/#completed ili http://www.youronlinechoices.eu/ 

  Ažuriranje obaveštenja 

  Zadržavamo pravo da vršimo promene i korekcije ovog Obaveštenja. Molimo da za više novih dodatnih informacija s vremena na vreme pogledate ovu stranicu. Mi ćemo obnoviti sadržaje na Nestlé sajtovima i, po potrebi Vas obavestiti o svim promenama preko e-pošte. 

  Politika čuvanja privatnosti 

  Za više informacija o tome kako koristimo Vaše podatke (uključujući bliže podatke o kontrolorima), molimo pogledajte

  Hajde da pričamo

  Kako možete da pronađete hranu sa celim zrnom?

  Zapamtite dve stvari: • Pogledajte na etiketi hrane gde se reč "celo" pojavljuje pre reči "zrno", kao "celo zrno pšenice" ili "hleb sa celim zrnom pšenice". • Za hranu u kojoj se nalazi više od jednog sastojka, budite sigurni da se celo zrno nalazi pri vrhu liste sastojaka. Što se ranije pojavi na listi, to je više celog zrna korišćeno u receptu. I potražite procenat celog zrna. Ovo je podatak koji bi trebalo da nađete u listi sastojaka. Lako je saznati da li su Nestlé pahuljice za doručak napravljene sa celim zrnom - samo potražite zelenu traku sa simbolom celog zrna na vrhu kutije.

  Koje Nestlé pahuljice su napravljene sa celim zrnom?

  Sve Nestlé pahuljice za doručak, na kojima se nalazi zelena traka, napravljene su sa celim zrnom; to je naša garancija! Porcija od 30 grama pahuljica sadrži najmanje 8 grama celog zrna. Na svakom pakovanju se nalazi lista sastojaka koja pokazuje tačne količine. Do kraja 2015. smo se obavezali da celo zrno postane glavni sastojak u svim Nestlé pahuljicama koje su popularne među decom.

  Da li Nestlé pahuljice za doručak sadrže dodatne vitamine i minerale?

  Da, mi "obogaćujemo" svoje pahuljice time što dodajemo vitamine i minerale u većinu njih, mada količina zavisi od regiona do regiona i od toga da li je ova vrsta obogaćivanja dozvoljena. Svaki put kada dodamo vitamin ili mineral u naše pahuljice, one obezbeđuju bar 15% potrebne dnevne doze tog sastojka.

  U čemu je razlika između celog zrna i rafinisanog zrna?

  "Celo" zrno ima više hranljivih sastojaka od "rafinisanog" zrna, zato što su svi delovi zrna sačuvani - jezgro, mekinje, tkivo i klice - zajedno sa vlaknima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima. Ali većina tkiva i klica se ukloni kada se zrno rafiniše. To znači da celo zrno sadrži više hranljivih sastojaka od rafinisanog zrna. Saznajte više 

  Da li pahuljice za doručak sadrže puno holesterola?

  Ne, pahuljice za doručak ne doprinose unošenju holesterola u organizam.