Obaveštenje o privatnosti podataka i vi 

  Privatnost je važna.

  Znamo da je privatnost podataka danas najvažnije pitanje i želimo da uživate u vašoj interakciji s nama, znajući da cenimo vaše podatke o ličnosti i da ih štitimo. 

  U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako obrađujemo vaše podatke o ličnosti, svrhe u koje ih obrađujemo i koje su vaše koristi od toga. Takođe ćete saznati koja su vaša prava i kako možete da nas kontaktirate. 

  Naravno, ako želite više detalja, dobićete pristup celovitom Obaveštenju o privatnosti podataka ovdea

  Ažuriranje ovog obaveštenja o privatnosti 

  Pošto se poslovanje i tehnologija razvijaju, možda ćemo morati da izmenimo ovo Obaveštenje o privatnosti podataka. Potrebno je da redovno čitate ovo Obaveštenje o privatnosti podataka kako biste bili sigurni da ste obavešteni o tome kako Nestlé koristi vaše podatke o ličnosti. 

  Mlađi ste od 15 godina? 

  Ako ste mlađi od 15 godina, molimo vas da sačekate da budete malo stariji da biste stupili u kontakt sa nama ili zamolite roditelja ili staratelja da nas kontaktiraju! Ne možemo sakupiti i koristiti Vaše podatke o ličnosti bez njihove izričite saglasnosti. 

  Koje podatke prikupljamo?

  • Podatke o ličnosti koje nam date, npr. kada kreirate nalog, prijavite se na našim veb sajtovima, obratite nam se, pružite povratne informacije, popunite obrazac, pošaljite nam e-mail, pozovete nas, podelite sadržaj na Nestlé sajtu ili javno delite informacije o Nestlé-u na društvenim mrežama. 
  • Podatke koje kreiramo (npr. kada izvršite kupovinu i podatke koji se prikupljaju automatski kada pristupate nekom od naših veb sajtova ili aplikacija, npr. IP adresa, ID uređaj, koji pregledač koristite ili kako sarađujete sa Nestlé sajtovima pre ili posle otvaranja Nestlé naloga. Za više informacija o ovim tehnologijama možete videti naše obaveštenje o kolačićima
  • Podatke prikupljene iz drugih legitimnih izvora kao što su Nestlé promotivni partneri, iz javnih izvora, podaci iz vaše interakcije sa našim oglašavanjem ili podaci o ličnosti  koji su deo vašeg profila na društvenoj mreži i koje ste nam stavili na raspolaganje. 

  Kliknite ovde da saznate više 

  Zašto obrađujemo vaše podatke o ličnosti? 

  Obrađujemo vaše podatke o ličnosti kako bismo komunicirali sa vama, odgovorili na vaša pitanja i dostavili vam podatke o Nestlé-u i našim proizvodima, realizovali vaše naloge za kupovinu. Mi kombinujemo vaše podatke o ličnosti iz svih izvora kako bismo vas bolje razumeli tako da poboljšate i personalizujete svoje iskustvo kada sarađujete sa nama. 

  Kliknite ovde da saznate više 

  Ko može da pristupi vašim podacima o ličnosti i zašto? 

  Mi ograničavamo odavanje vaših podataka o ličnosti drugima, ali mi moramo da otkrijemo vaše podatke o ličnosti u određenim slučajevima i uglavnom sledećim primaocima: 

  • drugim kompanijama u okviru Nestlé Grupe, gde su potrebni za naše legitimne interese ili uz Vašu saglasnost; 
  • Trećim stranama koje smo mi angažovali da pružaju usluge kao što su administracija Nestlé-ovih veb sajtova, aplikacija i usluga (na primer, karakteristike, programi i promocije) koje su vam na raspolaganju, uz odgovarajuću zaštitu; 
  • Odgovarajućim javnim agencijama i organima vlasti, ukoliko to bude potrebno prema zakonu ili legitimnom poslovnom interesu. 

  Kliknite ovde da saznate više 

  Prenos vaših podataka o ličnosti 

  Mi možemo da obradimo vaše podatke o ličnosti izvan zemlje u kojoj se nalazite uključujući zemlje izvan evropskog ekonomskog područja za svrhe navedene u ovom obaveštenju. Kada prenosimo vaše podatke o ličnosti u druge zemlje, preduzimamo razumne korake kako bismo osigurali poštovanje važećih zakona. 

  Kliknite ovde da saznate više 

  Šta su kolačići? 

  Kolačići su tekstualne datoteke, koje se šalju Vašem kompjuteru sa veb-sajtova koje posećujete. Kolačići se zatim, prilikom svake naredne posete, šalju nazad na veb-sajt sa koga su potekli ili na drugi veb-sajt koji prepoznaje te kolačiće. Oni se koriste da bi veb-sajt uopšte radio ili da bi radio efikasnije, kao i da bi obezbedio informacije vlasnicima veb-sajta. 

  Koristimo termin "kolačići" u čitavom ovom Obaveštenju da bismo pokrili i sve slične tehnologije, kao što su veb svetionici SDK, datoteke evidencija, oznake piksela. 

  Možete da vidite koji se kolačići koriste na ovom veb-sajtu klikom na Cookie Policy 

  Na Nestlé sajtovima koristimo sledeće vrste kolačića:  

  Kategorije kolačića 

  Životni vek 

  Kolačići za funkcionalnost sajta 

  Ovi kolačići Vam dopuštaju da se krećete sajtom i koristite naše funkcije, kao što su registracija, prijavljivanje i omiljeni proizvodi. Ako onemogućite ove kolačiće, određeni delovi veb-sajta neće funkcionisati kada ste Vi u pitanju (na primer, dodavanje proizvoda u Vašu korpu, prelazak na kasu). 

  Koliko god bude potrebno 

  Analitički kolačići 

  Ovi kolačići nam omogućavaju da izmerimo i analiziramo kako da koristimo naše veb-sajtove, aplikacije i mobilne platforme da bismo unapredili njihovu  funkcionalnost i Vaše iskustvo.  

  90 dana 

  Kolačići preferencija kupaca 

  Kada vršite pretraživanje na našim sajtovima, ovi kolačići će zapamtiti Vaše preferencije (kao što su jezik ili lokacija), kao i druge informacije koje odaberete da nam date, tako da možemo da Vam pomognemo da Vaše iskustvo skrojite po Vašoj meri i učinite ga relevantnijim i više prilagođenim sebi. 

   

  90 dana 

  Kolačići za reklamiranje ili ciljano oglašavanje 

  Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklamnih oglasa koji su relevantni za Vas. Oni takođe ograničavaju broj prikaza određenog oglasa i pomažu nam u merenju delotvornosti naših marketinških kampanja. Informacije koje dobijamo preko ovih kolačića takođe možemo upotrebiti prilikom reklamiranja za koje ste možda zainteresovani na osnovu Vašeg ranijeg onlajn ponašanja. Te informacije možemo podeliti sa drugim stranama, uključujući naše partnere. 

  90 dana 

  Kolačići društvenih medija 

  Ovi kolačići se koriste kada na Nestlé sajtu izaberete opciju za deljenje tih informacija na društvenim mrežama. Društvene mreže će evidentirati da ste to uradili. Te informacije mogu biti povezane sa linkom sa aktivnostima ciljnog oglašavanja/reklamiranja. 

  90 dana 

  Možete imati pristup i promeniti Vaše preferencije preko kolačića u svakom trenutku klikom na Cookie Policy.

  Pored toga, po potrebi, možete odbiti saglasnost za kolačiće posetom sledećih sajtova:http://www.aboutads.info/choices/#completed ili http://www.youronlinechoices.eu/ 

  Koja su vaša prava nad vašim podacima o ličnosti?

  Kad god vas zamolimo da nam dostavite bilo kakve podatke o ličnosti, bićete obavešteni zašto su nam potrebno i kako ćemo ih koristiti. Vaši podaci o ličnosti će biti obrađeni samo u svrhe navedene u našem obaveštenju o privatnosti podataka ili u bilo koje druge dalje namene o kojima ste obavešteni pre nego što počne obrada. Ako odlučite da ne dostavite podatke o ličnosti kada vas zamolimo za iste, to može da ograniči ili onemogući usluge koje vam nudimo.  

  • Ako delite podatke o ličnosti sa nama, imate pravo da
  • zatražite pristup (tj. da nas pitate koje podatke imamo o vama i dobijete kopiju),
  • tražite izmene ili
  • tražite da vaši podaci budu izbrisani.

  Ovo se može uraditi tako što ćete se prijaviti na svoj nalog ili kontaktirati nas slanjem mejla na: info@rs.nestle.com ili na dataprotection@rs.nestle.com 

  • Takođe možete da odbijete marketinška obaveštenja (i) klikom na link za odjavu koji je naveden u svakom e-mailu / SMS-u koji primite; (ii) menjanjem preferenci preko vašeg naloga  
  • Za kolačiće i slične tehnologije, možete upravljati vašim preferencama pomoću alatke za podešavanje kolačića u donjem desnom uglu ekrana  
  • Možete da tražite prenos vaših ličnih podataka u drugu kompaniju. 
  • Možete da se protivite obradi vaših ličnih podataka u određenim okolnostima 

  Možete da podnesete pritužbu 

  • Ako ste zabrinuti zbog eventualnog ometanja vaše privatnosti ili zloupotrebe vaših podataka o ličnosti sa naše strane, kontaktirajte nas i podnesite pritužbu (info@rs.nestle.comdataprotection@rs.nestle.com). Uvek ćemo se potruditi da vam odgovorimo na sva vaša pitanja o tome na koji način obrađujemo vaše podatke o ličnosti. Međutim, ukoliko ne budete zadovoljni našim odgovorom imate pravo da se obratite nadležnim organima za zaštitu podataka o ličnosti. 

  Kliknite ovde da saznate više 

  Bezbednost podataka i njihovo zadržavanje 

  Koristimo niz mera kako bi vaši podaci o ličnosti bili poverljivi i sigurni, uključujući i ograničavanje pristupa vašim ličnim podacima na osnovu delokruga rada i potrebe za poštovanjem odgovarajućih standarda bezbednosti za zaštitu podataka. 

  Mi preduzimamo sve razumne korake da obezbedimo da se vaši podaci o ličnosti  obrađuju u najkraćem roku koji je potreban u vezi sa: (i) ciljevima navedenim u ovom Obaveštenju o privatnosti podataka; (ii) svim dodatnim svrhama o kojima ste obavešteni na vreme ili pre vremena prikupljanja relevantnih podataka o ličnosti ili početka relevantne obrade; ili (iii) kako to zahteva ili dopušta važeći zakon; i nakon toga, tokom trajanja bilo kog perioda zastarevanja. Ukratko, kada vaši podaci o ličnosti više ne budu potrebni, mi ćemo ih uništiti ili izbrisati na siguran način. 

  Kliknite ovde da saznate više 

  Kontaktirajte nas

  Nestlé Adriatic S d.o.o. Beograd-Surčin, Železnička 131 postupa kao "rukovalac" vaših podataka o ličnosti koji se obrađuju prema ovom Obaveštenju o privatnosti podataka ili u vezi sa njim. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentare u vezi sa ovim Obaveštenjem o privatnosti podataka ili Nestlé-ovim praksama prikupljanja i obrade ličnih podataka, obratite nam se putem sledećih kontakt podataka: 

  Broj telefona: 0800 000 100 

  E-mail: dataprotection@rs.nestle.com i  info@rs.nestle.com 

  Adresa: Železnička 131, Surčin 11271 

  Hajde da pričamo

  Kako možete da pronađete hranu sa celim zrnom?

  Zapamtite dve stvari: • Pogledajte na etiketi hrane gde se reč "celo" pojavljuje pre reči "zrno", kao "celo zrno pšenice" ili "hleb sa celim zrnom pšenice". • Za hranu u kojoj se nalazi više od jednog sastojka, budite sigurni da se celo zrno nalazi pri vrhu liste sastojaka. Što se ranije pojavi na listi, to je više celog zrna korišćeno u receptu. I potražite procenat celog zrna. Ovo je podatak koji bi trebalo da nađete u listi sastojaka. Lako je saznati da li su Nestlé pahuljice za doručak napravljene sa celim zrnom - samo potražite zelenu traku sa simbolom celog zrna na vrhu kutije.

  Koje Nestlé pahuljice su napravljene sa celim zrnom?

  Sve Nestlé pahuljice za doručak, na kojima se nalazi zelena traka, napravljene su sa celim zrnom; to je naša garancija! Porcija od 30 grama pahuljica sadrži najmanje 8 grama celog zrna. Na svakom pakovanju se nalazi lista sastojaka koja pokazuje tačne količine. Do kraja 2015. smo se obavezali da celo zrno postane glavni sastojak u svim Nestlé pahuljicama koje su popularne među decom.

  Da li Nestlé pahuljice za doručak sadrže dodatne vitamine i minerale?

  Da, mi "obogaćujemo" svoje pahuljice time što dodajemo vitamine i minerale u većinu njih, mada količina zavisi od regiona do regiona i od toga da li je ova vrsta obogaćivanja dozvoljena. Svaki put kada dodamo vitamin ili mineral u naše pahuljice, one obezbeđuju bar 15% potrebne dnevne doze tog sastojka.

  U čemu je razlika između celog zrna i rafinisanog zrna?

  "Celo" zrno ima više hranljivih sastojaka od "rafinisanog" zrna, zato što su svi delovi zrna sačuvani - jezgro, mekinje, tkivo i klice - zajedno sa vlaknima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima. Ali većina tkiva i klica se ukloni kada se zrno rafiniše. To znači da celo zrno sadrži više hranljivih sastojaka od rafinisanog zrna. Saznajte više 

  Da li pahuljice za doručak sadrže puno holesterola?

  Ne, pahuljice za doručak ne doprinose unošenju holesterola u organizam.