stage_visual_copy_chocolate_banana.png

  NESTLÉ FITNESS Choco Banana bar 23,5g

  FITNESS® CHOCO BANANA bar sadrži celo zrno pšenice i ovsa. Sadrži i vitamine B kompleksa koji doprinose stvaranju hranljive energije. Šta god želiš da postigneš, potrebni su ti energija i odlučnost. NASTAVI DALJE.

  Celo zrno pšenice (16,9%), brašno celog zrna pšenice (13,9%), glukozni sirup, pirinač (12,3%), šećer, komadići mlečne čokolade (7,0%) (šećer, punomasno mleko u prahu (1,4%), kakao- maslac, kakao-masa, surutka u prahu, obrano mleko u prahu (0,3%), emulgator: soja lecitin, aroma, kakao delovi min. 25%), pahuljice celog zrna ovsa (5,3%), invertni šećerni sirup, humektanti: glicerol, sorbitoli; ekstrakt ječmenog slada, kokosovo ulje, kalcijum-karbonat, sušena banana (1,8%), banana u prahu (1,2%), kukuruzni griz (0,9%), pirinčano brašno (0,8%), so, ekstrakt ječmenog slada (ječam, ječmeni slad), suncokretovo ulje, kakao-prah sa redukovanim sadržajem kakao-maslaca (0,4%), arome, kakao u prahu (0,3%), emulgator: suncokretov lecitin, melasa, antioksidans: ekstrakt bogat tokoferolima, elementarno gvožđe, regulator kiselosti: limunska kiselina, vitamin B3 (nikotinamid), vitamin B5 (kalcijum D-pantotenat), vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid), vitamin B9 (pteroilmonoglutaminska kiselina), vitamin B2 (riboflavin).

  Može da sadrži jezgrasto voće.

  Nutritivnevrednosti

  100g
  Nutritivne vrednosti

  Energija

  1592 kJ/387 kcal

  Masti

  od kojih zasićene masne kiseline

  7.5 g

  5.0 g

  Ugljeni hidrati

  od kojih šećeri

  70.0 g

  23.8 g

  Vlakna

  6.0 g

  Proteini

  6.1 g

  So

  0.61 g

  Vitamini i mineraliNRV*

  RIBOFLAVIN

  1.56 mg

  111 %

  NIACIN

  15.5 mg

  97 %

  VITAMIN B6

  1.34 mg

  96 %

  ACID FOLIC

  184 µg

  92 %

  ACID PANTOTHENIC

  5.74 mg

  96 %

  CALCIUM

  1030 mg

  129 %

  IRON

  11.6 mg

  83 %

  * Nutrient Reference Value (NRV)

  Hajde da pričamo

  Kako možete da pronađete hranu sa celim zrnom?

  Zapamtite dve stvari: • Pogledajte na etiketi hrane gde se reč "celo" pojavljuje pre reči "zrno", kao "celo zrno pšenice" ili "hleb sa celim zrnom pšenice". • Za hranu u kojoj se nalazi više od jednog sastojka, budite sigurni da se celo zrno nalazi pri vrhu liste sastojaka. Što se ranije pojavi na listi, to je više celog zrna korišćeno u receptu. I potražite procenat celog zrna. Ovo je podatak koji bi trebalo da nađete u listi sastojaka. Lako je saznati da li su Nestlé pahuljice za doručak napravljene sa celim zrnom - samo potražite zelenu traku sa simbolom celog zrna na vrhu kutije.

  Koje Nestlé pahuljice su napravljene sa celim zrnom?

  Sve Nestlé pahuljice za doručak, na kojima se nalazi zelena traka, napravljene su sa celim zrnom; to je naša garancija! Porcija od 30 grama pahuljica sadrži najmanje 8 grama celog zrna. Na svakom pakovanju se nalazi lista sastojaka koja pokazuje tačne količine. Do kraja 2015. smo se obavezali da celo zrno postane glavni sastojak u svim Nestlé pahuljicama koje su popularne među decom.

  Da li Nestlé pahuljice za doručak sadrže dodatne vitamine i minerale?

  Da, mi "obogaćujemo" svoje pahuljice time što dodajemo vitamine i minerale u većinu njih, mada količina zavisi od regiona do regiona i od toga da li je ova vrsta obogaćivanja dozvoljena. Svaki put kada dodamo vitamin ili mineral u naše pahuljice, one obezbeđuju bar 15% potrebne dnevne doze tog sastojka.

  U čemu je razlika između celog zrna i rafinisanog zrna?

  "Celo" zrno ima više hranljivih sastojaka od "rafinisanog" zrna, zato što su svi delovi zrna sačuvani - jezgro, mekinje, tkivo i klice - zajedno sa vlaknima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima. Ali većina tkiva i klica se ukloni kada se zrno rafiniše. To znači da celo zrno sadrži više hranljivih sastojaka od rafinisanog zrna. Saznajte više 

  Da li pahuljice za doručak sadrže puno holesterola?

  Ne, pahuljice za doručak ne doprinose unošenju holesterola u organizam.