zdjelica Cheerios žitnih pahuljica s jagodama

  Posvećenost

  Radimo na tome da učinimo doručak boljim

  I to sve zbog vas. Rekli ste više celog zrna, manje šećera i prirodni sastojci. Mi smo vas poslušali i naporno radili kako bismo se poboljšali, uključujući to da je sada celo zrno najzastupljeniji sastojak u celom portfoliju Nestlé pahuljica. Vaš glas je bio početak puta u pravljenju boljeg doručka za svaki dan. Saznajte više o tome dole.

  Celo zrno je postalo naš sastojak broj jedan

  pahuljice na levom delu slike i pšenica od celog zrna na desnom

  Radimo na tome da izvučemo najviše iz prirodnog zrna. To su male stvari koje čine veliku razliku.

  Potražite zelenu traku na svakom pakovanju Nestlé pahuljica kako biste vi i vaša porodica dobili celo zrno.

  pogled na polje pšenice tokom zalaska sunca

  Celo zrno - cela priča

  Celo crno je bogatije hranljivim sastojcima od „bele” hrane. Zašto ne biste prešli na celo zrno i promenili mišljenje?

  Pročitajte ceo članak Celo zrno - cela priča

  Da li ste

  znali?

  Ilustracija kante pune zrna

  Mnogo zrna

  Jedan bušel pšenice sadrži oko milion pojedinačnih celih zrna.

  Ilustracija ogrlice napravljene od ječma

  Oh mumija!

  Egipćani su sahranjivali mumije sa ogrlicama od ječma, a 1324. engleski kralj Edvard II postavio je standarde za mere tako što je odredio da je „inč" dugačak kao „tri zrna ječma, osušena i postavljena jedno do drugog po dužini".

  Neprestano radimo na tome da učinimo vaš doručak boljim

  deca jedu pahuljice zajedno

  Znamo da vam je ishrana važna. Zato svakodnevno radimo na tome da učinimo doručak boljim. Informacije koje dobijamo od vas nam govore kako da napravimo još veća unapređenja i kako da učinimo svaki trenutak doručka još boljim.

  Naučite više o našim promenama.

  čista žuta kutija pahuljica sa zelenom Nestlé trakom na vrhu

  Tražite celo zrno? …

  Kad god vidite zelenu traku na našim pakovanjima, ona označava našu posvećenost da vam svako jutro ponudimo ukusne pahuljice sa celim zrnom.

  Pročitajte ceo članak Tražite celo zrno? …

  Hajde da pričamo

  Kako možete da pronađete hranu sa celim zrnom?

  Zapamtite dve stvari: • Pogledajte na etiketi hrane gde se reč "celo" pojavljuje pre reči "zrno", kao "celo zrno pšenice" ili "hleb sa celim zrnom pšenice". • Za hranu u kojoj se nalazi više od jednog sastojka, budite sigurni da se celo zrno nalazi pri vrhu liste sastojaka. Što se ranije pojavi na listi, to je više celog zrna korišćeno u receptu. I potražite procenat celog zrna. Ovo je podatak koji bi trebalo da nađete u listi sastojaka. Lako je saznati da li su Nestlé pahuljice za doručak napravljene sa celim zrnom - samo potražite zelenu traku sa simbolom celog zrna na vrhu kutije.

  Koje Nestlé pahuljice su napravljene sa celim zrnom?

  Sve Nestlé pahuljice za doručak, na kojima se nalazi zelena traka, napravljene su sa celim zrnom; to je naša garancija! Porcija od 30 grama pahuljica sadrži najmanje 8 grama celog zrna. Na svakom pakovanju se nalazi lista sastojaka koja pokazuje tačne količine. Do kraja 2015. smo se obavezali da celo zrno postane glavni sastojak u svim Nestlé pahuljicama koje su popularne među decom.

  Da li Nestlé pahuljice za doručak sadrže dodatne vitamine i minerale?

  Da, mi "obogaćujemo" svoje pahuljice time što dodajemo vitamine i minerale u većinu njih, mada količina zavisi od regiona do regiona i od toga da li je ova vrsta obogaćivanja dozvoljena. Svaki put kada dodamo vitamin ili mineral u naše pahuljice, one obezbeđuju bar 15% potrebne dnevne doze tog sastojka.

  U čemu je razlika između celog zrna i rafinisanog zrna?

  "Celo" zrno ima više hranljivih sastojaka od "rafinisanog" zrna, zato što su svi delovi zrna sačuvani - jezgro, mekinje, tkivo i klice - zajedno sa vlaknima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima. Ali većina tkiva i klica se ukloni kada se zrno rafiniše. To znači da celo zrno sadrži više hranljivih sastojaka od rafinisanog zrna. Saznajte više 

  Da li pahuljice za doručak sadrže puno holesterola?

  Ne, pahuljice za doručak ne doprinose unošenju holesterola u organizam.