Jednostavan recept sa Fitness® Chocolate pahuljicama, lubenicom i jogurtom

  Recepti

  FITNESS sladoled na štapiću s lubenicom

  Smrznuti jogurt, lubenica i pahuljice.

  Vreme pripreme
  5 min
  Vreme kuvanja
  0
  Vreme hlađenja
  0
  Nivo zahtevnosti
  Lako
  Veličina porcije
  6

  Sastojci

  • 60 g FITNESS® Chocolate pahuljica
  • 200 g lubenice
  • 1 tbsp soka od limete
  • 180 g grčkog jogurta sa 0% masti
  • 1 tbsp meda (ili sirupa od agave)

  Uputstva

  • Pomešajte lubenicu sa sokom od limete.
  • Pomešajte med (ili sirup od agave) sa grčkim jogurtom sa 0% masti.
  • U kalupe za sladoled sipajte ove dve smese naizmenično jednu za drugom tako da se dobije efekat mermera. Ukoliko želite da dobijete dva razdvojena sloja, stavite kalup u zamrzivač na 30 minuta pre nego što dodate drugi sloj.  
  • Ostavite da se hladi najmanje 4 sata.  
  • Pre služenja, umočite sladoled na štapiću u FITNESS® Chocolate pahuljice koje ste izmrvili. Da bi se bolje zalepile, pospite sladoled sa malo meda.

  Hajde da pričamo

  Kako možete da pronađete hranu sa celim zrnom?

  Zapamtite dve stvari: • Pogledajte na etiketi hrane gde se reč "celo" pojavljuje pre reči "zrno", kao "celo zrno pšenice" ili "hleb sa celim zrnom pšenice". • Za hranu u kojoj se nalazi više od jednog sastojka, budite sigurni da se celo zrno nalazi pri vrhu liste sastojaka. Što se ranije pojavi na listi, to je više celog zrna korišćeno u receptu. I potražite procenat celog zrna. Ovo je podatak koji bi trebalo da nađete u listi sastojaka. Lako je saznati da li su Nestlé pahuljice za doručak napravljene sa celim zrnom - samo potražite zelenu traku sa simbolom celog zrna na vrhu kutije.

  Koje Nestlé pahuljice su napravljene sa celim zrnom?

  Sve Nestlé pahuljice za doručak, na kojima se nalazi zelena traka, napravljene su sa celim zrnom; to je naša garancija! Porcija od 30 grama pahuljica sadrži najmanje 8 grama celog zrna. Na svakom pakovanju se nalazi lista sastojaka koja pokazuje tačne količine. Do kraja 2015. smo se obavezali da celo zrno postane glavni sastojak u svim Nestlé pahuljicama koje su popularne među decom.

  Da li Nestlé pahuljice za doručak sadrže dodatne vitamine i minerale?

  Da, mi "obogaćujemo" svoje pahuljice time što dodajemo vitamine i minerale u većinu njih, mada količina zavisi od regiona do regiona i od toga da li je ova vrsta obogaćivanja dozvoljena. Svaki put kada dodamo vitamin ili mineral u naše pahuljice, one obezbeđuju bar 15% potrebne dnevne doze tog sastojka.

  U čemu je razlika između celog zrna i rafinisanog zrna?

  "Celo" zrno ima više hranljivih sastojaka od "rafinisanog" zrna, zato što su svi delovi zrna sačuvani - jezgro, mekinje, tkivo i klice - zajedno sa vlaknima, vitaminima, mineralima i fitonutrijentima. Ali većina tkiva i klica se ukloni kada se zrno rafiniše. To znači da celo zrno sadrži više hranljivih sastojaka od rafinisanog zrna. Saznajte više 

  Da li pahuljice za doručak sadrže puno holesterola?

  Ne, pahuljice za doručak ne doprinose unošenju holesterola u organizam.