NESTLÉ POLITIKA KOLAČIĆA

NESTLÉ POLITIKA KOLAČIĆA

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male datoteke koje internet stranice, koje posećujete, talože na vašem računaru. Koriste se kako bi internet stranice funkcionisale, funkcionisale bolje, kao i za pružanje informacija vlasnicima stranice.

 

KAKO MOGU DA PROMENIM PODEŠAVANJA KOLAČIĆA?

Promeni podešavanja kolačića

Kliknite na gore navedeni link kada poželite da promenite postavke kolačića za ovu internet stranicu („Stranica“). Postavke ste sačuvali poslednji put kada ste posetili Stranicu. Kliknite na gore navedeni link, ako ste se predomislili i želite promeniti podešavanja. Imajte na umu da ovoj stranici i linku možete da pristupite klikom na „Kolačići“ u podnožju ove internet stranice.

 

O KOLAČIĆIMA

Kada koristite našu internet stranicu, u vašem pretraživaču talože se kolačići. Nova Direktiva o privatnosti i elektronskim komunikacijama (Direktiva EZ) (Izmene i dopune) koja je stupila na snagu 26. maja 2011. (DPEK) propisuje da moramo da tražimo Vaš pristanak pre spremanja kolačića. U skladu sa tim propisima omogućuvamo pristup informacijama o prirodi kolačića koje koristimo na našim stranicama.

DPEK definiše jedan tip kolačića opisan kao „neophodan“ za rad internet stranice za koji nije potreban pristanak korisnika. Za sve druge kolačiće je potreban vaš pristanak. Kolačići koje naša stranica koristi opisani su u nastavku.

 

1. KOLAČIĆI KOJE SMATRAMO „NEOPHODNIMA“

Stranica koristi jedan specifični kolačić koji je neophodan za ispravan rad softvera (ASP.NET): ASP.NET_SessionId. Taj kolačić se koristi za stvaranje ID-a sesije za korisnika, tako da sistem sam može da prepozna korisnika kao jedinstvenog i individualnog, različitog od svih drugih koji pregledavaju stranicu. Ove se informacije ne koriste niti talože van Nestlé sistema te se čuvaju samo privremeno dok korisnik pristupa stranicama svog računa i drugim stranicama koje traže jedinstven i bezbedan pristup. Bez ovog kolačića ovaj pristup ne bi bio bezbedan, stoga je on veoma važan.

 

2. OSTALI KOLAČIĆI

Korišćenje Stranice može da rezultira spremanjem drugih kolačića. Oni su detaljnije opisani na našoj stranici u pregledu kolačića. Stranica vam omogućava da odaberete da NE dopuštate pokretanje usluga koje kreiraju i koriste kolačiće, iako u tom slučaju možda nećete da imate pristup svim delovima stranice. Kako biste to sada učinili, kliknite na link „Promeni podešavanja kolačića“ koja se nalazi na vrhu ove stranice.

Za više informacija o novim propisima vezanima za kolačiće, vidi internet stranicu  kancelarije  poverenika za informisanje - www.ico.gov.uk

Za korisne informacije o kolačićima vidi AboutCookies.org  

 

AŽURIRANJE PRAVNIH OBAVEŠTENJA

Zadržavamo pravo na izmene i korekcije obaveštenja. Molimo, vratite se na ovu stranicu s vremena na vreme kako biste videli ove i nove informacije.

Zaštitni znak društva Société des Produits Nestlé S.A. Sva prava zadržana.

  Brendovi pahuljica i proizvoda

  Hajde dapričamo

  Pokušali smo da odgovorimo na što više vaših pitanja. Odgovore možete da potražite ovde:

  Kako možete da pronađete hranu sa celim zrnom?

  Zapamtite dve stvari: • Pogledajte na etiketi hrane gde se reč "celo" pojavljuje pre reči "zrno", kao "celo zrno pšenice" ili "hleb sa celim zrnom pšenice". • Za hranu u kojoj se nalazi više od jednog sastojka, budite sigurni da se celo zrno nalazi pri vrhu liste sastojaka. Što se ranije pojavi na listi, to je više celog zrna korišćeno u receptu. I potražite procenat celog zrna. Ovo je podatak koji bi trebalo da nađete u listi sastojaka. Lako je saznati da li su Nestlé pahuljice za doručak napravljene sa celim zrnom - samo potražite zelenu traku sa simbolom celog zrna na vrhu kutije.

  Koje Nestlé pahuljice su napravljene sa celim zrnom?

  Sve Nestlé pahuljice za doručak, na kojima se nalazi zelena traka, napravljene su sa celim zrnom; to je naša garancija! Porcija od 30 grama pahuljica sadrži najmanje 8 grama celog zrna. Na svakom pakovanju se nalazi lista sastojaka koja pokazuje tačne količine. Do kraja 2015. smo se obavezali da celo zrno postane glavni sastojak u svim Nestlé pahuljicama koje su popularne među decom.

  Da li Nestlé pahuljice za doručak sadrže dodatne vitamine i minerale?

  Da, mi "obogaćujemo" svoje pahuljice time što dodajemo vitamine i minerale u većinu njih, mada količina zavisi od regiona do regiona i od toga da li je ova vrsta obogaćivanja dozvoljena. Svaki put kada dodamo vitamin ili mineral u naše pahuljice, one obezbeđuju bar 15% potrebne dnevne doze tog sastojka.

  Da li pahuljice za doručak sadrže puno holesterola?

  Ne, pahuljice za doručak ne doprinose unošenju holesterola u organizam.

  PRIKAŽI SVA ČESTO POSTAVLJANA PITANJA Press to see all FAQs

  Voleli bismo da čujemo vaše komentare o Nestlé pahuljicama, zato nam recite šta mislite. Biće nam drago da podelite svoje mišljenje sa nama.

  Povratna adresa

  Ukoliko ste nezadovoljni kupovinom, molimo Vas pišite nam na:

  Korisnički servis

  Nestlé besplatan info broj:

  0800 000 100