article_sweet_truth_about_sugar_2048x1152_01.jpg

  Engagement

  Werken aan een beter ontbijt

  En dat komt door u. U wou meer volkorengraan, minder suiker en natuurlijke ingrediënten. We hebben dus geluisterd, veel verbeterd en van volkorengraan ons hoofdingrediënt gemaakt voor het gamma Nestlé ontbijtgranen. Uw stem is onze leidraad voor een beter ontbijt elke dag. Ontdek meer hierna.

  We hebben van volkorengraan ons hoofdingrediënt gemaakt

  ontbijtgranen aan de linkerkant van de afbeelding en volkorentarwe aan de rechterkant

  We maken gretig gebruik van natuurlijke granen. Kleine dingen maken een enorm verschil.

  Zoek naar de groene banner op elk pak Nestlé ontbijtgranen zodat u zeker bent dat u de versie met volkorengranen koopt.

  een zicht op een tarweveld bij zonsondergang

  Het volledige verhaal van volkorengraan

  Volkorengranen zijn voedzamer dan de 'geraffineerde' voedingsmiddelen. Waarom probeert u ze niet eens en ziet u wat u ervan vindt?

  Lees verderHet volledige verhaal van volkorengraan

  Wist u

  dat?

  Afbeelding van een emmer granen

  Heel veel granen

  Een korenmaat tarwe bevat ongeveer een miljoen afzonderlijke volkoren graankorrels.

  Afbeelding van een halsketting gemaakt van gerst

  Oh mummie!

  De Egyptenaren begroeven hun mummies met halskettingen die gemaakt waren van gerst. In 1324 heeft koning Edward II van Engeland de meetnorm vastgelegd. Een 'inch' was toen gelijk aan 'drie korrels gerst, droog en rond, waarvan de uiteinden in de lengte tegen elkaar geplaatst waren'.

  We doen er alles aan om uw ontbijt beter te maken

  gettyimages-547133836.jpg

  We weten dat voeding voor u belangrijk is. Daarom blijven we er ook alles aan doen om uw ontbijt elke dag beter te maken. Uw feedback is onze leidraad voor nog meer verbeteringen en betere ontbijtmomenten.

  Kom meer te weten over wat we veranderd hebben

  Moeder en zoon die samen ontbijten

  Maak van elke ochtend een goede ochtend!

  Start uw ochtend met een evenwichtig ontbijt zodat u klaar bent voor de dag. Bij Nestlé heeft u de keuze uit heel wat verschillende ontbijtgranen!

  Lees verderMaak van elke ochtend een goede ochtend!

  Footnotes

   Laten we praten

   We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden. U kan ze hier allemaal doorzoeken:

   Hoe vind ik voeding die uit volkorengraan bestaat?

   U moet twee dingen in het achterhoofd houden: • Zoek op de etiketten naar het woord 'volkoren' vóór de naam van het graan, zoals 'volkorengraan' of 'volkorenbrood'. • Voor voeding met meer dan één ingrediënt moet volkorengraan hoog op de ingrediëntenlijst staan. Hoe hoger op de lijst, hoe meer volkorengraan er gebruikt is in het recept. En kijk naar het percentage volkorengraan. Dat moet ook op de ingrediëntenlijst staan.

   Bevatten Nestlé ontbijtgranen extra vitaminen en mineralen?

   Ja, we 'verrijken' onze ontbijtgranen door aan de meeste ervan vitaminen en mineralen toe te voegen, hoewel de hoeveelheid schommelt per regio en ook afhankelijk is van of we de ontbijtgranen al dan niet mogen verrijken. Wanneer we vitaminen of mineralen hebben toegevoegd aan een van onze ontbijtgranen, zorgen we ervoor dat ze minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor die voedingsstof aanleveren.

   Wat is gluten?

   De algemene benaming voor eiwitten die worden aangetroffen in graankorrels zoals tarwe. Het houdt het voedsel samen als een soort 'lijm' en het bezorgt het deeg zijn elasticiteit.

   Wat is coeliakie?

   Coeliakie is een auto-immuunziekte die niet te genezen is. De oorzaak ervan ligt bij het immuunsysteem dat reageert op gluten.