WAT IS PRECIES

VOLKOREN?
Cereal grain Cereal grain Cereal grain Cereal grain Cereal grain Cereal grain Cereal grain Cereal grain
+

ZEMELEN

VEZELS, VITAMINEN EN MINERALEN
+

HET ZETMEELRIJKE CENTRUM

KOOLHYDRATEN & VITAMINEN
+

DE VOEDZAME KERN

EIWITTEN, VITAMINEN EN MINERALEN
Uit elk graantje groeit volkoren, maar een graantje is alleen volkoren als alle drie bestanddelen intact zijn, vol voedingsstoffen.

BELANG VAN VOLKOREN

Lees hier waarom het belangrijk is om volkoren toe te voegen in onze dagelijkse voeding:

Volkoren is veel meer dan vezels. Het bevat koolhydraten, eiwitten, sommige lipiden en B-vitaminen, mineralen en antioxidanten. In elk van onze ontbijtgranen met de groene banner van NESTLÉ® vind je minstens 8 g volkoren per portie van 30 g! 

WAAROM WIJ GELOVEN IN volkoren?

Net zoals jij voor je kinderen zorgt, zorgen wij bij NESTLÉ® Ontbijtgranen voor onze granen.

Vandaar dat we in al onze ontbijtgranen met de groene banner volkoren tot het belangrijkste ingrediënt hebben gemaakt. De opvallende, heldergroene banner met het volkorenvinkje op onze verpakkingen ontbijtgranen toont onze inzet om het voor jou en je gezin zo gemakkelijk mogelijk te maken om elke ochtend lekkere volkoren te eten. Overal waar je de groene banner ziet, kun je er zeker van zijn dat de ontbijtgranen minstens 8 gram volkoren bevatten in elke portie van 30 gram. Gegarandeerd

Kijk altijd uit naar de groene banner!

Always look out for the Green Banner!

Volkoren bevat tal van vitaminen, mineralen, vezels, zetmeel en andere voedingsstoffen. Daarom wordt vaak aanbevolen om drie tot vijf porties per dag te eten. Maar uit onderzoek blijkt dat we te weinig binnenkrijgen. Bekijk de enquête.

 

Om te weten wat mensen over de hele wereld van volkoren denken, hebben we hun mening gevraagd. We spraken met meer dan 16.000 mensen uit 11 landen over het belang van volkoren.

 

8 van de 10 personen zeiden dat ze het belangrijk vinden om volkoren te eten. Maar evenveel mensen weten niet hoeveel volkoren ze elke dag zouden moeten eten. Minder dan de helft van de ondervraagden denkt voldoende volkoren te eten. En meer dan een derde verklaarde dat ze niet weten waar ze volkoren kunnen vinden. Gelukkig is het ontbijt een goede manier om aan het begin van de dag volkoren te eten. Zo zijn we achter de schermen altijd bezig om ervoor te zorgen dat onze volkoren ontbijtgranen jou en je gezin een dagelijkse dosis van het 'goede' geven.
 

VOORDELEN VAN volkoren

BENEFITS OF whole grain - Nutritious

Voedzaam: Volkoren betekent dat je alle 3 delen van het graan binnenkrijgt in dezelfde verhouding als ze van nature voorkomen. Dit omvat de buitenste zemelen, zetmeelrijke centrum en de kern, die samen een unieke combinatie van voedingsstoffen in onze volkorenontbijtgranen bieden! Al onze producten met de groene banner  bevatten volkoren als het belangrijkste ingrediënt, wat betekent dat ze ook een bron van vezels zijn en aanbevolen worden als onderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding.

BENEFITS OF whole grain - Tasty
Smaakvol: De laatste 30 jaar hebben onze teams hard gewerkt om het voedingsprofiel van onze ontbijtgranen te verbeteren. We hebben onze recepten opnieuw samengesteld om de totale hoeveelheid volkoren en dus vezels te verhogen en tegelijkertijd de gemiddelde hoeveelheid suiker en zout aanzienlijk te verminderen. En dat alles met behoud van dezelfde geweldige smaak! Zorgen dat onze volkoren ontbijtgranen altijd lekker blijven is een belangrijke prioriteit voor onze teams.
BENEFITS OF whole grain - Responsible
Verantwoordelijk: Van het veld naar je kom, we nemen bij elke stap verantwoordelijkheid over hoe we ingrediënten selecteren , hoe we je geliefde volkoren ontbijtgranen produceren, hoe we ze verpakken en hoe ze naar klanten worden vervoerd.

Onze enquête over volkoren

Uit onze enquête bleek aan dat veel mensen niet echt weten welke voedingsmiddelen volkoren bevatten.

     - 1 op de 10 mensen denkt dat volkoren in bananen voorkomt.

     - 14% beweert dat volkoren in witte rijst zit.

     - Bijna 1 op de 5 mensen (17%) gelooft dat het in witbrood zit.

     - 21% denkt dat het in noten zit. 

Waar kan je volkoren vinden?

Volkoren komt voor in:

-Volkorenbrood

-Volkorenpasta.

-Bruine rijst. 

-Havermoutpap gemaakt met volkorenhaver. 

-Volkorenontbijtgranen. 

What is Whole Grain?

Wat is volkoren? (En waar kan je het vinden?)

Volkoren zijn volle granen. In tegenstelling tot geraffineerde granen is geen enkel bestanddeel ervan weggenomen (behalve de oneetbare delen, zoals schil en kaf). 

  

VEELGESTELDE VRAGEN

ONZE ONTBIJTGRANEN