Onze vernieuwingsreis om het ontbijt beter te maken

Our Renovation Journey to Make Breakfast Better

De laatste 18 jaar zijn we voortdurend in de weer geweest om onze recepten te verbeteren en ontbijt nog beter te maken. We hebben gewerkt aan de herformulering van ons productaanbod, gericht op meer volkoren en vezels, terwijl we suiker en zout aanzienlijk hebben verminderd. En dat met behoud van dezelfde heerlijke smaak waar onze klanten zo van houden. Onze resultaten onder de loep:

MEER VOLKOREN EN VEZELS

Het verbeteren van het voedingsprofiel van onze productportefeuille is belangrijk voor ons.

Door onze vernieuwingsreis zijn de meeste van onze ontbijtgranen nu evenwichtiger en voedzamer. Ze bevatten meer volkoren en vezels, met minder zout en suiker, en zijn vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. En dat alles met behoud van dezelfde geweldige smaak. Wij beschouwen het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag. Wij maken meer dan 100 verschillende ontbijtgranen, zodat iedereen zijn favoriet heeft voor een heerlijk, gemakkelijk en voedzaam begin van de dag.

SAMENWERKING MET DE BESTE DESKUNDIGEN

Onze teams blijven samenwerken met vooraanstaande wetenschappers en voedingsdeskundigen op onze vernieuwingsreis.

Waarom? Om het zout- en suikergehalte verder te verlagen en tegelijkertijd de hoeveelheid volkoren in elk van onze heerlijke ontbijtgranen te verhogen. In 2018 werkten we samen met het IBRI, geleid door wereldberoemde voedingsdeskundigen, om ons te helpen definiëren hoe een traditioneel beter ontbijt eruitziet. Lees meer op deze pagina.

WIJ HELPEN JE GEZONDERE BESLISSINGEN TE NEMEN

Als onderdeel van onze voortdurende inzet om het ontbijt beter te maken, kijken we voortdurend naar nieuwe manieren om iedereen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over wat ze eten. Bij NESTLÉ® ontbijtgranen begrijpen we dat volkoren wordt aanbevolen als een belangrijk onderdeel van gevarieerde, evenwichtige voeding. Daarom hebben al onze ontbijtgranen met de groene banner minimaal 8 gram volkoren per portie van 30 gram. Telkens als je deze groene banner ziet, kun je er zeker van zijn dat volkoren het belangrijkste ingrediënt in dat product is.

The green banner

RICHTLIJNEN PORTIEGROOTTE

Al onze ontbijtgranen hebben duidelijke en eenvoudige voedingsinformatie op de verpakking om het de consument zo eenvoudig mogelijk te maken een weloverwogen ontbijtkeuze te maken. We hebben ook duidelijke richtlijnen opgesteld om te helpen met de aanbevolen portiegrootte voor de ontbijtgranen die je wilt consumeren.