IMG_3538-_1_-copy.jpg.png

  Engagement

  Cacao Plan

  Cocoa_Plan_CPW_IMG_3677.jpg_.png

  Om goede chocolade te maken, heb je goede cacao nodig.

  Om goede chocolade te maken,
  heb je goede cacao nodig.
  Maar het leven kan uitdagend zijn op plekken waar cacao wordt verbouw.
  Daarom hebben we het Nestlé Cocoa Plan opgezet:
  Voor betere landbouw, een beter leven
  en betere cacao.

  Circle-Logos.png_.png

  SUSTAINABLY SOURCED COCOA*

  Al onze ontbijtgranen en repen met het Nestlé Cocoa Plan en het Rainforest Alliance cacao keurmerk bevatten cacao van duurzame oorsprong. Het Nestlé Cocoa Plan helpt de landbouwpraktijken en het leven van families die cacao produceren te verbeteren. Lees meer op ra.org. *Duurzame cacao
   

  Cocoa_Plan_CPW_IMG_4003.jpg_.png

  Better Farming

  Lesgeven in ‘Best Practices’

  We bieden boeren trainingen aan om hen te helpen de kans op ziekten in gewassen te verlagen, de kwaliteit van de bonen te verbeteren, de plantages te verjongen en het land duurzaam te gebruiken.

  Verstrekken van bronnen en middelen

  Een belangrijk onderdeel van het programma is boeren ondersteuning bieden om het meeste uit hun gewassen te halen. Dit omvat het verspreiden van hoogrenderende cacaoplanten en training over efficiëntere oogstgereedschappen en methoden.


  Ondersteunen van belonende landbouw

  We helpen boeren de meeste waarde te halen uit hun producten op de markt, om hun gewassen te diversifiëren en hen te helpen concurrerend te kunnen zijn met hogere kwaliteit cacaobonen.
   

  Cocoa_Plan_CPW_IMG_3218.jpg_.png

  Better lives

  Toegang tot kwaliteitsonderwijs

  Onderwijs is van cruciaal belang om een kind te helpen zijn of haar potentieel te bereiken, door een alternatief te bieden voor het werken op het land en het vergroten van de kansen op een betere toekomst.

  Tegengaan kinderarbeid

  Wij geloven dat kinderarbeid geen plaats heeft in onze keten.Tegelijkertijd is kinderarbeid in de cacao-industrie een wijdverspreid en uitdagende kwestie.Samen met de ICI hebben we een Child Labour Monitoring and Remediation System (CLMRS) geïntroduceerd om dit probleem aan te pakken.


  Empowering van vrouwen

  Als vrouwen kunnen lezen, profiteren de gemeenschappen daarvan. Geletterdheid van moeders is een belangrijke factor om de voeding te verbeteren, de kindersterfte terug te dringen en het risico op kinderarbeid te verminderen. Daarom zetten we verschillende acties op om vrouwen aan een alternatief inkomen te helpen of bieden we alfabetiseringsprogramma's aan. Ook het betrekken van de gemeenschappen als geheel is essentieel. Onze samenwerking met het International Cocoa Initiative (ICI) is van groot belang om gemeenschappen erbij te betrekken en vrouwen mondiger te maken.
   

  Cocoa_Plan_CPW_IMG_4241.jpg_.png

  BETTER COCOA

  Betere Bonen Verbouwen

  Goede chocolade komt van kwaliteitsbonen. Van bonen tot reep, wij geloven in het produceren van een product waar iedereen baat bij heeft.


  Beheer van de supply chain

  We zijn bezig de cacaoketen te transformeren van een keten zonder traceerbaarheid met allerlei lagen van tussenpersonen naar een keten die vele malen korter en transparanter is.


  Forest Positive Cocoa


  Nestlé heeft het World Cocoa Foundation’s Cocoa and Forests Initiative getekend, dat als doel heeft ontbossing in de cacaoketen te beëindigen.

  Forest Positive betekent verder gaan dan alleen het beheren van ontbossingsrisico's in onze toeleveringsketen en zich richten op een positief effect op onze bredere inkooplandschappen. De aanpak van ontbossingsrisico's in de toeleveringsketen van cacao is complex en vereist een gezamenlijke aanpak. Onze aanpak van bosbescherming en -herstel in het Cavally-bosreservaat is een goed voorbeeld van hoe een gecoördineerde en gemeenschappelijke aanpak een positieve impact kan hebben.

  Cocoa_Plan_CPW_IMG_4210.jpg_.png

  HEEFT U NOG VRAGEN OVER HET NESTLÉ CACAOPLAN?

  Laten we praten

  We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden. U kan ze hier allemaal doorzoeken:

  Hoe vind ik voeding die uit volkorengraan bestaat?

  U moet twee dingen in het achterhoofd houden: • Zoek op de etiketten naar het woord 'volkoren' vóór de naam van het graan, zoals 'volkorengraan' of 'volkorenbrood'. • Voor voeding met meer dan één ingrediënt moet volkorengraan hoog op de ingrediëntenlijst staan. Hoe hoger op de lijst, hoe meer volkorengraan er gebruikt is in het recept. En kijk naar het percentage volkorengraan. Dat moet ook op de ingrediëntenlijst staan.

  Bevatten Nestlé ontbijtgranen extra vitaminen en mineralen?

  Ja, we 'verrijken' onze ontbijtgranen door aan de meeste ervan vitaminen en mineralen toe te voegen, hoewel de hoeveelheid schommelt per regio en ook afhankelijk is van of we de ontbijtgranen al dan niet mogen verrijken. Wanneer we vitaminen of mineralen hebben toegevoegd aan een van onze ontbijtgranen, zorgen we ervoor dat ze minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor die voedingsstof aanleveren.

  Wat is gluten?

  De algemene benaming voor eiwitten die worden aangetroffen in graankorrels zoals tarwe. Het houdt het voedsel samen als een soort 'lijm' en het bezorgt het deeg zijn elasticiteit.

  Wat is coeliakie?

  Coeliakie is een auto-immuunziekte die niet te genezen is. De oorzaak ervan ligt bij het immuunsysteem dat reageert op gluten.