En dit zijn de resultaten van ons harde werk:
We hebben minder suiker gebruikt.
Sinds eind 2015 bevatten de ontbijtgranen die geliefd zijn bij kinderen en tieners nog slechts 9g (ongeveer twee koffielepels) suiker per portie van 30 g. En we hebben nieuwe slimme manieren ontwikkeld om suiker uit onze ontbijtgranen te halen. Wereldwijd hebben we 100.000 ton[1][2] suiker uit onze ontbijtgranen gehaald sinds 2008. We gebruiken trouwens ook geen kunstmatige zoetstoffen.
We hebben de hoeveelheid zout naar omlaag gebracht.
Er zit nu wereldwijd 7000 ton[1],[2] minder zout in onze ontbijtgranen dan in 2008.
We zijn volledig voor volkorengranen gegaan!
Wist u dat we als eerste grote bedrijf in ontbijtgranen ter wereld volkorengranen hebben toegevoegd aan onze ontbijtgranen? Sinds 2003 hebben we in totaal meer dan 25 miljard porties volkorengranen toegevoegd[1],[2],[3]. Er zitten zelfs meer volkorengranen dan welk ander ingrediënt ook in onze ontbijtgranen die geliefd zijn bij kinderen.
We hebben calcium toegevoegd.
Bij de meeste ontbijtgranen van Nestlé krijgt u minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ook bekend als voedingswaardereferenties of VWR's) calcium per portie binnen. En dat is dan nog zonder de melk gerekend! (We voegen trouwens ook 5 vitaminen, ijzer en calcium toe aan de meeste van onze ontbijtgranen. Voor uw gezin is dat een eerste bron van deze belangrijke voedingsstoffen.)
We hebben een tikkeltje vitamine D toegevoegd.
Kleintjes hebben vitamine D nodig voor een normale ontwikkeling van hun botten. De zon is een belangrijke bron van vitamine D, maar in bepaalde delen van de wereld is dat niet voldoende voor de kinderen (en grijze, sombere dagen helpen daar alleszins niet bij!). Daarom hebben we sommige ontbijtgranen ermee verrijkt.
Hier volgt een voorbeeld van een ontbijtgraan dat we verbeterd hebben. Ons NESQUIK®-recept bevat nu 30% minder suiker en 45% meer volkorengranen dan in 2003. En er is ook een tikkeltje vitamine D toegevoegd!
Werken aan een beter ontbijt
En dat is aan u te danken. U wou meer volkorengraan, minder suiker en natuurlijke ingrediënten. We hebben dus geluisterd, veel verbeterd en van volkorengraan ons hoofdingrediënt gemaakt voor het gamma Nestlé ontbijtgranen. Uw stem is onze leidraad voor een beter ontbijt elke dag.
Wist u
dat?

Goed kauwen
Al meer dan 17.000 jaar eten mensen volkorengranen. Ze plukten de zaden, wreven het kaf eraf en kauwden op de korrels (rauw of gekookt in water).

Oh mummie!
De Egyptenaren begroeven hun mummies met halskettingen die gemaakt waren van gerst. In 1324 heeft koning Edward II van Engeland de meetnorm vastgelegd. Een 'inch' was toen gelijk aan 'drie korrels gerst, droog en rond, waarvan de uiteinden in de lengte tegen elkaar geplaatst waren'.
Zien is geloven
Door duidelijke en eenvoudige vermeldingen aan te brengen op onze verpakkingen, helpen we u om voor uw gezin voedzame keuzes te maken. We willen dat u precies weet wat uw gezin eet wanneer ze zich te goed doen aan een kom van hun favoriete Nestlé ontbijtgranen.
Dus door de verpakking te lezen, ziet u heel eenvoudig hoeveel energie, suiker, zout, vet, vezels en eiwitten de ontbijtgranen bevatten. Om het nog eenvoudiger te maken, vermelden we de hoeveelheden per portie met melk en de hoeveelheden per 100 gram. En in een tabel staan alle vitaminen en mineralen.
We gaan zelfs nog verder!
Op de voorkant van de verpakking, waar het goed zichtbaar is, geven we u nog heel wat meer nuttige informatie mee zodat u exact weet wat wat is! Wanneer u dus uw NESQUIK® of LION® neemt, ziet u precies welke voedingsstoffen uw granen bevatten, naast de aanbevolen hoeveelheid per dag en hoeveel ervan een portie bevat.
Kom meer te weten over de porties voor volwassenen en kinderen.
En vergeet ook de groene banner van de Nestlé ontbijtgranen niet. Wanneer u de groene banner ziet, mag u er zeker van zijn dat de granen minstens 8g volkorengranen per portie bevatten. En volkorengranen zijn niet alleen voedzaam, ze zijn nog heel lekker ook!
Voetnoten
- De referentierecepten dateren van 2003 of sinds het product gelanceerd werd (indien gelanceerd na 2003)
- Cumulatieve cijfers zijn gebaseerd op jaarlijkse veranderingen gewogen aan de hand van de jaarlijkse hoeveelheden van 2008 – 2015
- Voor deze berekeningen bedraagt een portie volkorengranen 16 gram
Footnotes
- a, b, c De referentierecepten dateren van 2003 of sinds het product gelanceerd werd (indien gelanceerd na 2003)
- a, b, c Cumulatieve cijfers zijn gebaseerd op jaarlijkse veranderingen gewogen aan de hand van de jaarlijkse hoeveelheden van 2008 – 2015
- ^ Voor deze berekeningen bedraagt een portie volkorengranen 16 gram
Laten we praten
- Schrijf ons
- FAQ
- Persoonlijk
Ik wil graag contact opnemen met Nestlé ontbijtgranen om de volgende reden:
- Ik heb een vraag
- Ik wil iets positiefs zeggen
- Ik ben niet erg tevreden
- Ik denk dat ik een geniaal idee heb
- Het gaat over iets anders
We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden. U kan ze hier allemaal doorzoeken:
U moet twee dingen in het achterhoofd houden: • Zoek op de etiketten naar het woord 'volkoren' vóór de naam van het graan, zoals 'volkorengraan' of 'volkorenbrood'. • Voor voeding met meer dan één ingrediënt moet volkorengraan hoog op de ingrediëntenlijst staan. Hoe hoger op de lijst, hoe meer volkorengraan er gebruikt is in het recept. En kijk naar het percentage volkorengraan. Dat moet ook op de ingrediëntenlijst staan.
Ja, we 'verrijken' onze ontbijtgranen door aan de meeste ervan vitaminen en mineralen toe te voegen, hoewel de hoeveelheid schommelt per regio en ook afhankelijk is van of we de ontbijtgranen al dan niet mogen verrijken. Wanneer we vitaminen of mineralen hebben toegevoegd aan een van onze ontbijtgranen, zorgen we ervoor dat ze minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor die voedingsstof aanleveren.
De algemene benaming voor eiwitten die worden aangetroffen in graankorrels zoals tarwe. Het houdt het voedsel samen als een soort 'lijm' en het bezorgt het deeg zijn elasticiteit.
Coeliakie is een auto-immuunziekte die niet te genezen is. De oorzaak ervan ligt bij het immuunsysteem dat reageert op gluten.