VOEDING

Meer informatie over onze aanbevolen graanporties

Deel het met je vrienden!
Welcome to our Recommended Cereal Portion Guidance

Hoeveel moet je in de kom doen? Omdat elke soort ontbijtgranen een andere vorm en grootte heeft: probeer onze tips om de juiste porties van ontbijtgranen te ontdekken...
 

DE JUISTE PORTIE ONTBIJTGRANEN VINDEN

 

Een kom ontbijtgranen als onderdeel van een evenwichtig ontbijt is een uitstekende manier om de dag te beginnen, maar de hoeveelheid granen is afhankelijk van je energiebehoefte. Als het gaat om ontbijtgranen hebben we ontdekt dat een portie van 30 gram goed past bij de energiebehoefte van een kind tussen 6 en 8 jaar als onderdeel van een evenwichtig ontbijt. Dat is dan ook de standaard portiegrootte die we op de meeste van onze verpakkingen ontbijtgranen vermelden. Deze referentiewaarde maakt het gemakkelijk om de voedingswaarden van verschillende ontbijtgranen met elkaar te vergelijken.
 

PICK A METHOD TO GET YOUR IDEAL CEREAL PORTION
3 MANIEREN VOOR DE IDEALE PORTIEGROOTTE

NR. 1: WEGEN

De meest nauwkeurige manier om 30 of 45 gram graan in een kom te krijgen is natuurlijk door het te wegen! Eenmaal gedaan, weet je hoe een portie van je favoriete ontbijtgranen in een kom eruitziet, en moet je dit niet nog eens doen. Maar om je tijd te besparen bij het zoeken naar je keukenweegschaal, hebben we een aantal andere methoden waarmee je een vergelijkbaar resultaat kunt bereiken. Bekijk onze tabel voor portiegroottes onderaan deze pagina.

The Spoon Standard
DE STANDAARD LEPELMAAT

NR. 2: METEN

Een gemakkelijke manier om je ontbijtgranen af te meten is het aantal eetlepels tellen. Dat klinkt gemakkelijk, totdat je bedenkt dat lepels er in verschillende maten zijn! Onze eetlepel meet 11,2 ml (en niet 15 ml, zoals vaak als kookmaat wordt gebruikt), om zo nauwkeurig mogelijk in de buurt te komen van de eetlepels die je normaal gebruikt om te eten. Hier zijn de afmetingen van de lepel die we gebruikten. Zo kan je makkelijk bepalen welke lepel uit je lade gebruikt moet worden voor het afmeten. Eens je de juiste lepel hebt, bekijk je de verpakking van je ontbijtgranen of de tabel onderaan deze pagina om na te gaan hoeveel lepels er in een portie zitten.

THE PORTION NUMBERS
AANTAL PORTIES

NR. 3: TELLEN

Tellen is leuk en kinderen houden ervan. We hebben het aantal vlokken ontdekt dat nodig is om het gewenste gewicht in de kom te krijgen. Natuurlijk werkt deze methode alleen voor ontbijtgranen van gewone vlokken die allemaal ongeveer even zwaar zijn. Misschien heb je geen tijd om dit  elke dag te doen, maar probeer het eens in het weekend.

Hoeveel melk gebruik je bij ontbijtgranen?

 

Een portie ontbijtgranen van 30 gram combineer je best met 125 ml melk. Of je nu de voorkeur geeft aan de zuivelvariant of meestal gaat voor de lactosevrije dranken zoals soja-, kokos- of amandeldrank, streef naar 125 ml voor een hemels ontbijt. Ontdek waarom deze twee zo goed samen gaan. In ons artikel over ontbijtgranen en melk vind je heerlijke plantaardige drankjes die je met ontbijtgranen kunt proberen.  

Ontbijtgranen serveren met alternatieve melkdranken

 

Veel alternatieve melkdranken bevatten minder calorieën dan zuivelmelk. Waag je dus eens in de wereld van plantaardige dranken en voeg amandel- of kokosdrank toe aan je kom ontbijtgranen. Wedden dat hun verrassende smaken je zullen verleiden, en dat je ze ook in je koffie zult uitproberen?! 

Hoeveel calorieën moet het ontbijt bevatten?

 

Streef naar 300-400 calorieën voor je eerste maaltijd van de dag. Bij ontbijtgranen is het heel gemakkelijk om het aantal calorieën per ontbijt te berekenen. Kijk op de verpakking van je ontbijtgranen en melk, meet de hoeveelheden en je weet meteen of je boven het aanbevolen aantal calorieën zit.

Ontbijtgranen met fruit serveren

 

Als je streeft naar je vijf porties groenten en fruit per dag, bekijk dan de beste fruitsoorten voor het ontbijt. Van exotische twists tot citrusrijke ontbijten, je kan bijna elk fruit onder de zon aan je kom ontbijtgranen toevoegen. Deze combinaties zijn zo vol van smaak en kleur, dat je ze steeds opnieuw zal willen proberen. 

Wij hopen dat je net zoveel plezier beleeft aan het vullen van je kommen als aan het legen ervan! Onthoud dat er veel lekkere ideeën voor graantoppings zijn die je aan je ontbijt kunt toevoegen. Ontdek ze allemaal, nu!