een gele doos ontbijtgranen zonder opschrift met bovenaan de groene banner van Nestlé

  Volkorengraan

  Op zoek naar volkorengraan? …

  Bij Nestlé ontbijtgranen zijn we ons ervan bewust dat volkorengranen aanbevolen worden als belangrijk onderdeel van een gevarieerd en evenwichtig ontbijt.

  Zoek gewoon naar de groene banner.

  De goed zichtbare, felgroene banner met het vinkje en het volkorengraan op onze verpakkingen is synoniem met ons engagement om het voor u en uw gezin zo eenvoudig mogelijk te maken om elke ochtend heerlijke volkorengranen te eten. Wanneer u de groene banner ziet, mag u er zeker van zijn dat de ontbijtgranen minstens 8g volkorengranen per portie bevatten. Gegarandeerd. Dat is toch wel handig wanneer u door de supermarkt rent en geen tijd hebt om na te denken, laat staan de kleine lettertjes te lezen.

  Wist u

  dat?

  Afbeelding van een emmer granen

  Heel veel granen

  Een korenmaat tarwe bevat ongeveer een miljoen afzonderlijke volkoren graankorrels.

  Afbeelding van kokend water boven een vuur

  Goed kauwen

  Al meer dan 17.000 jaar eten mensen volkorengranen. Ze plukten de zaden, wreven het kaf eraf en kauwden op de korrels (rauw of gekookt in water).

  Wat is er zo goed aan volkorengraan?

  Volkorengraan levert heel wat vitaminen, mineralen, vezels, zetmeel en andere voedingsstoffen. Daarom wordt ook vaak aangeraden om drie tot vijf porties ervan per dag te eten[1]. Maar uit onderzoek blijkt dat we er niet voldoende van binnenkrijgen[2]. Gelukkig is het ontbijt een goede manier om al meteen wat volkorengranen te eten. Dus achter de schermen werken we steeds hard door om ervoor te zorgen dat u en uw gezin dankzij onze ontbijtgranen een dagelijkse dosis goede voedingsstoffen binnenkrijgen.

  onze Nestlé verpakkingen met volkorengranen

  NESQUIK bestaat al voor 44% uit volkorengraan en sinds 2015 bevatten de Nestlé ontbijtgranen die geliefd zijn bij kinderen meer volkorengranen dan om het even welk ander ingrediënt. Dus als u de groene banner op een verpakking ziet, kan u er 100% zeker van zijn dat de ontbijtgranen volkorengranen bevatten!

  een mengeling van verschillende granen

  Overschakelen op volkorengraan is makkelijker dan u denkt

  Geraffineerde granen kunnen dan goed voor u zijn, hier ontdekt u waarom u het best op volkorengraan overschakelt en welke voordelen dat biedt

  Lees verderOverschakelen op volkorengraan is makkelijker dan u denkt

  Voetnoten

  1. Voor meer informatie over de aanbevolen groottes van de porties https://wholegrainscouncil.org/whole-grains-101/us-dietary-guidelines-and-wg
  2. Mann KD, Pearce MS, McKevith B et al (2014) Whole grain intake and its association with intakes of other foods, nutrients and markers of health in the National Diet and Nutrition Survey rolling programme. Br J Nutr. 113(10):1595-1602.

  Footnotes

  1. ^ Voor meer informatie over de aanbevolen groottes van de porties
  2. ^ Mann KD, Pearce MS, McKevith B et al (2014) Whole grain intake and its association with intakes of other foods, nutrients and markers of health in the National Diet and Nutrition Survey rolling programme. Br J Nutr. 113(10):1595-1602.

  Laten we praten

  We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden. U kan ze hier allemaal doorzoeken:

  Hoe vind ik voeding die uit volkorengraan bestaat?

  U moet twee dingen in het achterhoofd houden: • Zoek op de etiketten naar het woord 'volkoren' vóór de naam van het graan, zoals 'volkorengraan' of 'volkorenbrood'. • Voor voeding met meer dan één ingrediënt moet volkorengraan hoog op de ingrediëntenlijst staan. Hoe hoger op de lijst, hoe meer volkorengraan er gebruikt is in het recept. En kijk naar het percentage volkorengraan. Dat moet ook op de ingrediëntenlijst staan.

  Bevatten Nestlé ontbijtgranen extra vitaminen en mineralen?

  Ja, we 'verrijken' onze ontbijtgranen door aan de meeste ervan vitaminen en mineralen toe te voegen, hoewel de hoeveelheid schommelt per regio en ook afhankelijk is van of we de ontbijtgranen al dan niet mogen verrijken. Wanneer we vitaminen of mineralen hebben toegevoegd aan een van onze ontbijtgranen, zorgen we ervoor dat ze minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor die voedingsstof aanleveren.

  Wat is gluten?

  De algemene benaming voor eiwitten die worden aangetroffen in graankorrels zoals tarwe. Het houdt het voedsel samen als een soort 'lijm' en het bezorgt het deeg zijn elasticiteit.

  Wat is coeliakie?

  Coeliakie is een auto-immuunziekte die niet te genezen is. De oorzaak ervan ligt bij het immuunsysteem dat reageert op gluten.