VOEDING

ONTBIJTGRANEN EN MELK: EEN MATCH MADE IN HEAVEN

Deel het met je vrienden!
CEREAL AND MILK: A MATCH MADE IN HEAVEN

Het geluid van melk die in een kom ontbijtgranen wordt gegoten klinkt altijd heerlijk vertrouwd. Het is alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. En in veel opzichten zijn ze dat ook! Met fruit en een drankje erbij geeft deze combinatie je een balans van hydratatie, vitaminen, mineralen, eiwitten en koolhydraten. Lees verder en ontdek waarom ontbijtgranen en melk zo'n geweldige combinatie is.
 

GRANEN EN MELK ZIJN GEWELDIG VOOR OPGROEIENDE KINDEREN

 

Melk is rijk aan calcium, en dat is bijzonder belangrijk voor kinderen voor de groei en ontwikkeling van hun beenderen.[1] En hoewel sommige kinderen misschien niet zomaar een glas melk drinken, is een kom ontbijtgranen met melk een lekkere manier om ze aan te moedigen wat zuivel in hun voedingspatroon op te nemen.

CEREAL AND MILK

KRACHTIGE MELK

EIWITTEN

Zorgt voor het behoud van spiermassa - wat goed is voor de dagelijkse inspanning!

CALCIUM

Zorgt voor gezonde tanden en beenderen en is essentieel voor de groei en ontwikkeling van botten bij kinderen. Het feit dat ze zo snel uit hun kleren groeien, is dus de verdienste van melk!

VITAMINE B2

Je kent dit misschien ook als 'riboflavine' - en als je het nog niet wist, dan weet je nu iets om mee uit te pakken! Deze stof helpt energie vrij te maken uit onze voeding.

VITAMINE B12

Net als B2 zorgt het ervoor dat onze ingenomen voeding wordt omgezet in energie en speelt het een rol bij de aanmaak van zuurstofdragende rode bloedcellen. Klinkt nogal technisch, maar wees gerust, het helpt gewoon de motor van je lichaam soepel te laten draaien!

JODIUM

 Optimaal voor het zenuwstelsel. Boe! (Zie je, je knipperde zelfs niet).

ONTBIJTGRANEN MET MELKALTERNATIEVEN & PLANTAARDIGE DRANKEN

 

Melk en ontbijtgranen vormen misschien een perfect duo, maar wat als je een lactosevrij alternatief wilt? Geen zorgen, keuze genoeg. Ze smaken heerlijk en zijn vaak verrijkt met calcium. Lees gewoon het etiket om te zien wat voor goeds er in zit.

SOY MILK
circle
SOJAMELK

BRON VAN EIWITTEN

Superrijke soja is een goede bron van eiwitten en bevat weinig verzadigde vetten. Bovendien bestaat het in veel verschillende smaken, van eenvoudig gewoon tot chocolade, vanille of kokos. Welke variant je ook kiest, het zal een geweldige aanvulling zijn op je kom ontbijtgranen.

COCONUT MILK
circle
KOKOSMELK

VOL EN ROMIG

Kokosmelk bevat echter een aanzienlijke hoeveelheid verzadigde vetten, dus die drink je best met mate. Maar als je van kokos houdt, zal de subtiele smaak van dit drankje jou zeker overtuigen. Combineer je favoriete ontbijtgranen met kokosmelk voor unieke smaken.

ALMOND MILK
circle
AMANDELMELK

WEINIG VERZADIGDE VETTEN

Amandelmelk biedt een eigen lichte, frisse smaak. De nootachtige smaak is onmiskenbaar, maar wel verpakt in een zachte, licht zoete drank die je kunt gebruiken in vrijwel alles waar melk voor nodig is. 

RICE MILK
circle
RIJSTMELK

PLANTAARDIG

Als je een plantaardig dieet volgt, maar noten probeert te vermijden, of geen liefhebber bent van nootachtige smaken, is rijstmelk een goede alternatieve plantaardige drank.  Rijstmelk is zoet en dunner van consistentie dan andere melk, en smaakt ook heerlijk zoet bij ontbijtgranen.

OAT DRINKS
circle
HAVERDRANKEN

ZUIVELVRIJ

Haverdranken staan in vrijwel elke lijst van beste zuivelvrije dranken. Als je het nog niet geprobeerd hebt, lees je hier wat je kunt verwachten: een romige textuur, een milde smaak en een natuurlijk zoete toets. Heerlijk om mee te koken, lekker om zo te drinken, of bij ontbijtgranen, smoothies en lattes.

PEA BEVERAGES
circle
ERWTENDRANK

DE NIEUWKOMER

De nieuwkomer in het assortiment zuivelvrije melkalternatieven zijn dranken op basis van erwten. Maar denk nu niet dat je ontbijtgranen overgoten worden met groene sappen die naar erwten smaken. We kunnen je geruststellen: erwtendranken hebben een romige kleur en smaken niet naar de groenten. Het wordt vaak beschouwd als hét alternatief voor koemelk dat ook het meest naar koemelk smaakt. Een uitstekende optie dus als je moeite hebt met de nootachtige smaak van amandelmelk of als je geen fan bent van de smaak van sojamelk. Je zult verrast zijn hoe lekker erwtenmelk is bij je favoriete ontbijtgranen.

SUPERTIP: Voor melkalternatieven, kies waar mogelijk verrijkte versies 

MIX EN MATCH MELK EN ONTBIJTGRANEN OP HEERLIJKE MANIEREN

 

Je kinderen moet je vast niet aanmoedigen om met hun ontbijtgranen te knoeien, maar voor het geval dat, vind je hier enkele ideeën om de beste combinaties van melk en ontbijtgranen te maken:

 

• Blijf roeren – Voor superzachte ontbijtgranen laat je melk intrekken en roeren maar.

• Houd het knapperig – Giet er koude melk op en knapper lekker door.

• Draai de warmte hoger – Geef melk een korte golf van warmte in de magnetron en maak van een kom ontbijtgranen een heerlijk warm ontbijt.

• Voeg een vleugje smaak toe – Verwen je smaakpapillen door een druppel kaneelsiroop of honing toe te voegen.

• Tover regenboogkleuren – Voeg gesneden stukjes fruit toe voor een kleurrijk ontbijt.

• Giet ze over – Wie zegt dat ontbijtgranen uit een kom gegeten moeten worden? Kan het zijn dat het nog lekkerder smaakt uit hun lievelingsbeker? Oordeel zelf.

1Choix du NHS : http://www.nhs.uk/Livewell/Goodfood/Pages/water-drinks.aspx

2Choix du NHS : http://www.nhs.uk/Livewell/Goodfood/Pages/milk-dairy-foods.aspx