VOEDING

Recht van het veld tot de kom: hoe wij lekkere ontbijtgranen maken

Deel het met je vrienden!
Frequently asked questions

Benieuwd waar onze ontbijtgranen vandaan komen? Al eens gehoord van volkorengranen? Ontdek waarom en hoe we ze intact houden vanaf het veld tot aan je ontbijttafel.
 

Wat heeft het voor zin om alle voedingsstoffen van volkorengranen te verwijderen, vooral als ze een belangrijk onderdeel vormen van een evenwichtige voeding voor je gezin? Door alle delen van het graan te behouden, zorgt NESTLÉ® Ontbijtgranen ervoor dat de voedingsstoffen van het graan zelf optimaal worden benut. Om meer te weten te komen over wat een evenwichtig ontbijt is en om alle natuurlijke wonderen van de volkoreningrediënten te begrijpen, klik hieronder. 

Volkoren bij elke stap van het proces

 

Van het gouden veld naar je ontbijttafel worden granen geoogst en gemalen tot volkorenmeel. Vervolgens worden ze gemengd met andere ingrediënten zoals suiker, natuurlijke smaakstoffen (zoals cacao of honingsmaak), water, vitaminen en mineralen, antioxidanten om het deeg te maken. Om ze uiteindelijk te bakken. Zoals je leest kost het dus veel zorg om van volkorengraan ontbijtgranen te maken, maar het is de moeite waard. Dit maakt het voor jou makkelijker om te genieten van volkorengranen als onderdeel van een evenwichtig ontbijt. Onze processen en recepten zorgen ervoor dat we voedzame granen met B-vitaminen en mineralen bieden. Ook helpen ze ons om de ontbijtgranen zo lekker te maken!

Je eigen ontbijtgranen maken in vier eenvoudige stappen!

 

Wij willen dat onze ontbijtgranen lekker zijn voor je ontbijttafel. Daarom vertrouwen we op eenvoud wanneer we ze produceren en proberen we de dingen in onze fabrieken zo huiselijk mogelijk te houden. In feite is onze manier van bakken niet veel anders dan die van jou. Ontbijtgranen maken is niet zo moeilijk of bijzonder, je zou ze zelfs thuis kunnen maken! Lees verder voor een gezond ontbijtrecept dat je voor jezelf en het gezin kunt maken.

chopped nuts
MALEN

Van gouden graan naar volkorenmeel

Zodra het graan door de zon is gerijpt, geoogst en vervolgens gewassen, wordt het naar onze fabriek gebracht. In de meeste van onze fabrieken malen we het (meestal) zelf, omdat dit de tijd tussen het malen van het graan en het eindproduct verkort (ongeveer twee uur!), zodat de bloem echt vers is. En door zelf te malen produceren we alleen zoveel volkorenmeel als we nodig hebben, dus geen verspilling!

 

Hoe zou jij dit thuis klaarmaken?

Wel, waarschijnlijk zal je het graan niet zelf malen, tenzij je in een windmolen woont! Het volkorenmeel dat je voor je baksels gebruikt, zal wel ongeveer hetzelfde zijn als wat wij gebruiken, alleen zal het onze meestal verser zijn. Dat komt omdat, waar wij het zelf malen, het rechtstreeks van de molen in de mixer gaat.
 

cooking
BEREIDING

GOED MENGEN EN HET VUUR HOGER ZETTEN!

Voordat de gemalen korrels worden gekookt, mengen we het meel met water en andere ingrediënten, waaronder de vitaminen en mineralen die we toevoegen, en koken het mengsel in een vacuümblender tot een deeg. (Als we het eindproduct later gaan omhullen, houden we een paar extra ingrediënten achter, zoals chocolade of cacaopoeder).

 

Hoe zou jij dit thuis klaarmaken?

Dit is het kloppende en mixende deel van het thuisbakproces. De fase waarin je alle ingrediënten in een kom gooit en er stevig op los klopt! Als je brood bakt, kneed je hier de kleverige massa tot een zacht, soepel deeg (of bespaar jezelf het zware werk en gooi alles in de broodbakmachine. Wat zou oma daarvan zeggen?!). 
 

SHAPPING
VORMGEVEN

Deze koekjes en clusters maken

Nu kan het deeg door een van onze speciale machines (denk aan een pasta-pers of worstmaker) om de geliefde vormen van ontbijtgranen te maken: ringetjes, balletjes, vlokken, koekjes en clusters. Wist je dat? SHREDDED WHEAT wordt gemaakt door de tarwe letterlijk te versnipperen met behulp van rollen met groeven op!

 

Hoe zou jij dit thuis klaarmaken?

Als je de koekjesvormen tevoorschijn haalt om je favoriete koekjes of peperkoeken mannetjes te maken, vorm je je deeg, net als wij.

BAKING
BAKKEN

Knapperige ontbijtgranen vers uit de oven

Tot slot doen we de vormen ontbijtgranen in een van onze grote ovens, waar ze precies lang genoeg geroosterd worden. Stel je een enorme, zeer hete droogtrommel voor, alleen droogt deze niet je sokken, hij geeft je ontbijtgranen een mooie gouden kleur en heerlijke knapperigheid. Als ze klaar zijn, laten we ze afkoelen (sommige krijgen nog een laatste laagje smaak, zoals een vleugje chocolade, mmmm!), dan pakken we ze in en gaan ze naar de winkels. Klaar.

 

Hoe zou jij dit thuis klaarmaken?

 

Dit is de fase "stop-je-gebak-40-minuten-in-een-voorverwarmde-oven". Wij hebben alleen een grotere oven.