een vader die zijn kinderen een kus op het hoofd geeft bij het ontbijt

  Bekijk de gids van Nestlé om het ontbijt te overleven!

  De kinderen staan laat op, de hond heeft het huiswerk kapotgebeten en waar zijn die autosleutels ook alweer? Grrr... Ja, ochtenden kunnen hectisch zijn. Hoe overleef je dit nu en kan je het ook nog navertellen? Maak u geen zorgen. Met een paar overlevingstips kan dat…

  1. Tik tak, tik tak …

  Als u moet racen tegen de klok, zorg er dan voor dat de tijd aan uw kant staat. Zelfs een paar minuten vroeger opstaan, kan al een groot verschil maken. Tv's, laptops, tablets en telefoons nemen heel wat kostbare tijd in beslag. Waarom schakelt u alles niet gewoon uit tot na het ontbijt?

  2. Doe minder 's ochtends

  Als u de avond ervoor nog het een en het ander doet, hoeft u 's morgens minder te doen. Als u bijvoorbeeld de brooddozen en schooltassen al klaarmaakt, bespaart u heel wat tijd en energie. Maar ook andere zaken kunnen u tijd besparen, zoals het papierwerk voor school al in orde brengen en zelfs de tafel al dekken voor het ontbijt. En het beste is dat u de kinderen kan laten bijspringen!"

  een tekening van een gezin dat ontbijtgranen neemt en eet, en iedereen maakt wat anders klaar op hetzelfde moment
  een houten stoel met op de achtergrond een gedekte ontbijttafel

  3. Dingen verliezen betekent tijd verliezen!

  Verbazend toch hoe sleutels of pennenzakken zomaar in het niets lijken op te gaan, vooral wanneer u gehaast bent. Alleen daarvan kan u al behoorlijk nijdig worden! Vermijd de stress om 's morgens belangrijke dingen te moeten zoeken door alles op een en dezelfde plaats te leggen. U hoeft ze dan enkel maar te nemen en weg bent u.

  4. Lijstjes

  Lijstjes zijn fantastisch. Schrijf alles op wat u nodig hebt voor die dag en controleer dat voordat u het huis uit gaat. Zo bent u alles altijd een stapje voor en staat u niet aan de schoolpoort op uw pantoffels! Niet dat pantoffels zo erg zijn, toch?

  5. Blijf rustig en doe gewoon verder

  Alles verloopt zelden volgens plan. Dat is nu eenmaal zo! Laat dit u niet uit uw evenwicht brengen. Niemand is perfect. Kent u die moeders die er altijd zo rustig uit zien? Wedden dat ze ook een hectische ochtend achter de rug hebben!

  Wist u

  dat?

  Afbeelding van een schedel gemaakt van tarwe

  Oorlog om volkorengraan

  Amarant is een volkorengraan dat heel belangrijk was voor de Azteken. Dus toen de Spanjaarden binnenvielen, probeerde hun leider, Cortez, de Azteken uit te roeien door hen te verbieden het gewas te verbouwen. Iedereen die betrapt werd, werd omgebracht!

  Afbeelding van een farao met een kamutaar

  Toet, toet ...

  Khorasan-graan is een tarwevariëteit die naar de VS is gebracht als souvenir van een Egyptisch graf. Het werd verkocht als de 'tarwe van koning Toet'. Deze rijke tarwesoort die naar boter smaakt, is nu bekend als kamut, het oude Egyptische woord voor tarwe, en is biologisch gecertificeerd.

  En hou het ontbijt vooral heerlijk eenvoudig en voedzaam!

  een kom met bessen en granen naast een kannetje melk

  Een evenwichtig ontbijt doet meer dan enkel het lichaam van uw kind 's morgens een boost geven. Het moet de energie en de voedingsstoffen aanleveren die ze nodig hebben voor een goede start van de dag. Het is trouwens aan te raden om ongeveer 20% van de dagelijkse energie-inname uit het ontbijt te halen. Maar het ontbijt levert meer dan enkel energie aan uw kinderen, het zorgt ook voor eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen en tal van andere voedingsstoffen. Als ze 's morgens vroeg niet de voeding krijgen die ze nodig hebben, dan is het moeilijk om dat overdag in te halen.[1]

  Gelukkig bestaat er een snelle en gemakkelijke manier om hen alles te geven wat ze nodig hebben. Een kom volkorengranen, een scheutje melk of wat yoghurt en een stuk vers fruit, en hun dag is goed begonnen.

  Voetnoten

  1. Gibson SA & O'Sullivan KR (1995). Breakfast cereal consumption patterns and nutrient intakes in British school children. J R Soc Health.115:366-70. • Nicklas TA, Myers L, Reger C et al (1998) Impact of breakfast consumption on nutritional adequacy of the diets of young adults in Bogalusa, Louisiana: ethnic and gender contrasts. J Am Diet Assoc. Dec;98(12):1432-8. • Preziosi P, Galan P, Deheeger M et al (1999) Breakfast type, daily nutrient intakes and vitamin and mineral status of French children, adolescents, and adults. J Am Coll Nutr. Apr;18(2):171-8. • Cho S, Dietrich M, Brown CJ et al (2003) The effect of breakfast type on total daily energy intake and body mass index: results from the Third National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES III). J Am Coll Nutr. Aug;22(4):296-302

  Footnotes

  1. ^ • Gibson SA & O'Sullivan KR (1995). Breakfast cereal consumption patterns and nutrient intakes in British school children. J R Soc Health.115:366-70. • Nicklas TA, Myers L, Reger C et al (1998) Impact of breakfast consumption on nutritional adequacy of the diets of young adults in Bogalusa, Louisiana: ethnic and gender contrasts. J Am Diet Assoc. Dec;98(12):1432-8. • Preziosi P, Galan P, Deheeger M et al (1999) Breakfast type, daily nutrient intakes and vitamin and mineral status of French children, adolescents, and adults. J Am Coll Nutr. Apr;18(2):171-8. • Cho S, Dietrich M, Brown CJ et al (2003) The effect of breakfast type on total daily energy intake and body mass index: results from the Third National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES III). J Am Coll Nutr. Aug;22(4):296-302.

  Laten we praten

  We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden. U kan ze hier allemaal doorzoeken:

  Hoe vind ik voeding die uit volkorengraan bestaat?

  U moet twee dingen in het achterhoofd houden: • Zoek op de etiketten naar het woord 'volkoren' vóór de naam van het graan, zoals 'volkorengraan' of 'volkorenbrood'. • Voor voeding met meer dan één ingrediënt moet volkorengraan hoog op de ingrediëntenlijst staan. Hoe hoger op de lijst, hoe meer volkorengraan er gebruikt is in het recept. En kijk naar het percentage volkorengraan. Dat moet ook op de ingrediëntenlijst staan.

  Bevatten Nestlé ontbijtgranen extra vitaminen en mineralen?

  Ja, we 'verrijken' onze ontbijtgranen door aan de meeste ervan vitaminen en mineralen toe te voegen, hoewel de hoeveelheid schommelt per regio en ook afhankelijk is van of we de ontbijtgranen al dan niet mogen verrijken. Wanneer we vitaminen of mineralen hebben toegevoegd aan een van onze ontbijtgranen, zorgen we ervoor dat ze minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor die voedingsstof aanleveren.

  Wat is gluten?

  De algemene benaming voor eiwitten die worden aangetroffen in graankorrels zoals tarwe. Het houdt het voedsel samen als een soort 'lijm' en het bezorgt het deeg zijn elasticiteit.

  Wat is coeliakie?

  Coeliakie is een auto-immuunziekte die niet te genezen is. De oorzaak ervan ligt bij het immuunsysteem dat reageert op gluten.