Kinderen die met hun ouders spelen

  Ochtendroutine

  Ontbijten tijdens het weekend - Pret voor het hele gezin

  Hoera, het is weekend! In tegenstelling tot het hectische ontbijt op weekdagen, kan u nu ontspannen en genieten van de aanwezigheid van uw gezin. En als u er dan ook nog iets leuks van maakt, wordt het iets waarnaar iedereen uitkijkt. Gebruik uw verbeelding om iets unieks van uw ontbijt te maken of haal inspiratie uit onderstaande ideeën.

  Leuke spelletjes met het gezin

  Maak een uitstapje. Maak van uw ontbijttafel een vakantiebestemming en eet een traditioneel ontbijt zoals in andere landen. Het ene weekend geniet u in Frankrijk van croissants en koffie en het andere weekend vertrekt u naar Canada waar u van pannenkoeken en ahornsiroop geniet.

  Aan u de keuze! Zet naamplaatjes bij elke plaats aan tafel. Schrijf er echter de namen van bekende mensen of historische figuren op en laat iedereen kiezen wie ze willen zijn. Maak het nog leuker en laat iedereen ook zijn personage spelen tijdens het ontbijt.

  Eet buiten. Buiten eten zorgt ervoor dat je je longen vol verse lucht pompt en bezorgt je een echt vakantiegevoel!

  Ontbijtmoment tijdens het weekend

  Wist u

  dat?

  Afbeelding van een wereldbol

  Koning tarwe!

  Tarwe is het meest verbouwde graan. Het wordt verbouwd over meer dan 17 procent van de totale bebouwde grond ter wereld en is het belangrijkste voedingsmiddel voor 35 procent van de wereldbevolking. Het levert meer calorieën en eiwitten in de voeding dan welk ander gewas ook.

  Afbeelding van een halsketting gemaakt van gerst

  Oh mummie!

  De Egyptenaren begroeven hun mummies met halskettingen die gemaakt waren van gerst. In 1324 heeft koning Edward II van Engeland de meetnorm vastgelegd. Een 'inch' was toen gelijk aan 'drie korrels gerst, droog en rond, waarvan de uiteinden in de lengte tegen elkaar geplaatst waren'.

  Laat het over aan de kinderen. Als u zich moedig genoeg voelt, geef dan de controle uit handen en laat alles over aan de kinderen. Laat hen beslissen wat het ontbijt zal worden – help hen gewoon een handje met het koken. Zij krijgen wat verantwoordelijkheid, u kan hen wat aanmoedigen – en u mag het dan ook opruimen. Zorg er gewoon voor dat ze de juiste porties maken voor een evenwichtig ontbijt.

  een jong meisje met een sinaasappelschijfje in haar mond
  een vader die in bed ligt en door zijn twee dochters wakker gemaakt wordt

  Speel een spelletje. Puzzels zijn perfect om 's morgens vroeg de geest te stimuleren. Zelfs een paar spelletjes 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' kan de stemming verbeteren en iedereen wakker maken.

  Moppen vertellen. Gegarandeerd plezier aan tafel als iedereen tijdens het ontbijt zijn of haar beste (of slechtste) mop vertelt.

  En wat met het ontbijt tijdens de week?

  Als u tips wil om de hectische ochtenden tijdens de week zo vlot mogelijk te laten verlopen, lees dan de 'Overlevingsgids voor de ochtendgekte'

  een vader die zijn kinderen een kus op het hoofd geeft bij het ontbijt

  Bekijk de gids van Nestlé om het ontbijt te overleven!

  De ochtenden kunnen hectisch zijn, dus ga op zoek naar iets om ze vlot te doen verlopen! Bekijk de gids van Nestlé voor het overleven van het ontbijt!

  Lees verderBekijk de gids van Nestlé om het ontbijt te overleven!

  Footnotes

   Laten we praten

   We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden. U kan ze hier allemaal doorzoeken:

   Hoe vind ik voeding die uit volkorengraan bestaat?

   U moet twee dingen in het achterhoofd houden: • Zoek op de etiketten naar het woord 'volkoren' vóór de naam van het graan, zoals 'volkorengraan' of 'volkorenbrood'. • Voor voeding met meer dan één ingrediënt moet volkorengraan hoog op de ingrediëntenlijst staan. Hoe hoger op de lijst, hoe meer volkorengraan er gebruikt is in het recept. En kijk naar het percentage volkorengraan. Dat moet ook op de ingrediëntenlijst staan.

   Bevatten Nestlé ontbijtgranen extra vitaminen en mineralen?

   Ja, we 'verrijken' onze ontbijtgranen door aan de meeste ervan vitaminen en mineralen toe te voegen, hoewel de hoeveelheid schommelt per regio en ook afhankelijk is van of we de ontbijtgranen al dan niet mogen verrijken. Wanneer we vitaminen of mineralen hebben toegevoegd aan een van onze ontbijtgranen, zorgen we ervoor dat ze minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor die voedingsstof aanleveren.

   Wat is gluten?

   De algemene benaming voor eiwitten die worden aangetroffen in graankorrels zoals tarwe. Het houdt het voedsel samen als een soort 'lijm' en het bezorgt het deeg zijn elasticiteit.

   Wat is coeliakie?

   Coeliakie is een auto-immuunziekte die niet te genezen is. De oorzaak ervan ligt bij het immuunsysteem dat reageert op gluten.