NESTLÉ ONTBIJTGRANEN INTRODUCEERT DE NUTRISCORE

  De Nutri-Score is een visuele weergave van de voedingswaardetabel en bestaat uit een kleur en een letter. Deze combinatie geeft aan welke voedingsmiddelen binnen een bepaalde productcategorie, zoals binnen de ontbijtgranen categorie, betere opties zijn dan andere. 

  HOE WORDT DE NUTRI-SCORE RATING BEREKEND?

  Nutri-Score geeft een score aan elk product op basis van de voedingswaarde per 100g. Het wetenschappelijk algoritme houdt rekening met positieve voedingsstoffen of ingrediënten (vezels, eiwitten, fruit en groenten of noten) en te beperken voedingsstoffen (energie, suikers, verzadigde vetten, zout).

  De bekomen "score" van het product wordt vervolgens vertaald in een specifieke letter (A tot E) en de bijbehorende kleur (van donkergroen naar rood). Producten met score A en B kennen een goede algemene voedingswaarde en krijgen de voorkeur. Een product met een D- of E-waardering heeft echter een minder goede voedingswaarde en beperk je beter. De Nutri-Score is een hulpmiddel om u gemakkelijker te helpen kiezen, maar hou daarnaast het belang van een gevarieerd en evenwichtige voeding in het oog.

  WAAROM ONDERSTEUNT NESTLÉ ONTBIJTGRANEN DE NUTRI-SCORE?

  Het is onze missie om elke dag een beter ontbijt te bieden. We zetten ons in om kwaliteitsvolle ontbijtgranen te leveren op het gebied van voeding en smaak en deze voortdurend te verbeteren.

  De vermelding van het Nutri-Score-logo op onze producten maakt deel uit van onze inzet op de continue verbetering van de voedingswaarde van onze producten. Met Nutri-Score willen we consumenten nog meer transparantie bieden en hen ondersteunen bij het toepassen van goede voedingsgewoonten.

  We verkiezen de Nutri-Score omdat ze een eenvoudige visuele weergave geeft van de voedingswaarde van producten en zo de keuze vergemakkelijkt binnen bepaalde productgroepen zoals ontbijtgranen. Met de Nutri-Score wordt het in één oogopslag duidelijk voor de consument welk product de voorkeur krijgt!

   

  lion_nutriscore

  WAAROM SCOREN JULLIE ONTBIJTGRANEN ZO GOED VOLGENS HET NUTRI-SCORE SYSTEEM?

  Al meer dan 10 jaar zetten we ons in voor de continue verbetering van het voedingsprofiel van onze ontbijtgranen, waarbij we de recepten voortdurend hebben geherformuleerd met oog op, in het bijzonder, de verlaging van het suikergehalte, de toename van het aandeel volkorengranen, de afwezigheid van conserveermiddelen, kunstmatige kleurstoffen en kunstmatige aroma’s – met behoud van de heerlijke smaak waar mensen zo van houden.

  In 2020 zullen we de resultaten van al deze inspanningen ter verbetering van de voedingswaarde delen door Nutri-Score te gebruiken, een effectief hulpmiddel om consumenten te ondersteunen bij het kiezen van producten met een betere voedingskwaliteit. Zo zal je vanaf januari 2020 geleidelijk aan de Nutri-Score in de winkel terug kunnen vinden op de verpakkingen van je geliefde ontbijtgranen.

  fitnessclassic_nutriscore

  GAAN JULLIE DE NUTRI-SCORE ALLEEN TOEPASSEN OP PRODUCTEN MET DE BESTE SCORE?

  Nee. Wij zijn van mening dat de Nutri-Score alleen een efficiënt instrument zal zijn als het op grote schaal wordt geïmplementeerd op alle verpakte voedingsmiddelen en dranken. Als zodanig zal de Nutri-Score op een consistente manier geïmplementeerd worden in alle bedrijven 100% toebehorend tot Nestlé en al zijn ontbijtgranenverpakkingen, ongeacht de score van het product. Het is een kwestie van transparantie naar de consument toe. Met de Nutri-Score als onze interne referentie zullen wij de voedingswaarde van onze producten wereldwijd blijven verbeteren

  nesquik_nutriscore_

  DE NUTRI-SCORE, MEER TRANSPARANTIE VOOR ONZE CONSUMENTEN

  Al meer dan 10 jaar streven wij ernaar het voedingsprofiel van onze granen voortdurend te verbeteren, namelijk  door het gebruik van suiker te verminderen, meer volkoren granen te gebruiken en palmolie, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen te vermijden.

  De Nutri-Score is een doeltreffend instrument om de consument te helpen producten met een betere voedingskwaliteit te kiezen. Zo zult u in de winkels steeds vaker de Nutri-Score aantreffen op de verpakkingen van uw geliefde ontbijtgranen.

  chocapic_nutriscore

  NESTLÉ CHOCAPIC® ONTBIJTGRANEN, OF HOE JE VAN EEN D NAAR EEN B NUTRI-SCORE GAAT

  EN TOCH DE HEERLIJKE CHOCOLADESMAAK HOUDT.

  De evolutie van het CHOCAPIC® ontbijtgranen recept is het resultaat van een lange zoektocht naar een evenwicht tussen delicatesse en voedingswaarde. Als de Nutri-Score in 2003 had bestaan, zouden CHOCAPIC® ontbijtgranen producten een Nutri-Score D hebben gehad. Vandaag, in 2021, dragen CHOCAPIC® ontbijtgranen met trots een Nutri-Score B: gedurende 17 jaar tijd hebben we het suikergehalte stapsgewijs gereduceerd. Het behalen van Nutri-Score B was ook mogelijk dankzij de introductie van volkorentarwe, nu het eerste ingredient in het recept, waardoor het vezelgehalte is verdubbeld. Door het aandeel volkorentarwe in het recept aanzienlijk te verhogen, kon ook het eiwit gehalte van CHOCAPIC®-ontbijtgranen worden verhoogd.

  En knal! Vandaag de dag zijn CHOCAPIC® ontbijtgranen niet alleen lekkere ontbijtgranen met chocoladesmaak, maar het zijn ook ontbijtgranen die met trots hun Nutri-Score B dragen! 

   

  Product beschikbaar in België : Chocapic® Bio.

  NESQUIK® ONTBIJTGRANEN VAN NESTLÉ® NU MET EEN NUTRI-SCORE A!

  Van NESQUIK®-poeder tot NESQUIK®-ontbijtgranen, de chocoladesmaak van NESQUIK®-producten is een van de eerste liefdes van de generaties! In het begin van de jaren 2000 zouden de NESQUIK® -ontbijtgranen een Nutri-Score D hebben gehad. Om de NESQUIK-ontbijtgranen van NESTLE een goede keuze voor het ontbijt te laten blijven, moesten we creatief zijn! We hebben daarom het gehalte aan volkorentarwe geleidelijk verhoogd, terwijl we het suikergehalte hebben gereduceerd. Vandaag de dag hebben de NESQUIK®-ontbijtgranen van NESTLE een Nutri-Score A en kan de chocoladesmaak van NESQUIK® nog generaties lang een legende blijven.

  WIE HAD OOIT GEDACHT DAT NESTLÉ® LION® ONTBIJTGRANEN EEN NUTRI-SCORE C KONDEN HEBBEN?

  Iedereen kent de prijs van pure verwennerij... Als de Nutri-Score in 2003 had bestaan, zouden de NESTLÉ® LION® -ontbijtgranen een E hebben gekregen, wat geen verrassing zou zijn. Maar we hebben hard gewerkt aan het recept van de LION®-ontbijtgranen, waarbij we de twee karakteristieke ingredienten karamel en chocolade, die de LION®-ontbijtgranen hun kenmerkende smaak geven, hebben behouden... We hebben ons dus geconcentreerd op het verminderen van de suiker en het meer dan verdrievoudigen van het vezelgehalte door volkorentarwe in het recept te introduceren. Vandaag de dag kunnen veel liefhebbers van NESTLÉ® LION® -ontbijtgranen brullen van verbazing bij het ontdekken van de Nutri-Score C. Ze kunnen de LION® STYLE behouden en hun dag goed beginnen!

  VAN A TOT C: DE ZOEKTOCHT NAAR HET PERFECTE ONTBIJTGRANEN ALFABET

  Tot de Nutri-Score A sterren voor onze ontbijtgranen behoren FITNESS® Nature ontbijtgranen en enkele nieuwkomers zoals NAT™ Honing Beer ontbijtgranen, uniek gevormde ontbijtgranen voor kinderen.

  As deze inspanningen om onze recept te verbeteren, hebben ons in staat gesteld om steeds meer expertise te verwerven in het ontwikkelen van onze recepten en dit komt al onze nieuwe producten ten goede.

  Het belangrijkste voordeel van de Nutri-Score is om de consumente te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes binnen de ontbijtgranenproduct categorie. Onze steun voor de Nutri-Score weerspiegelt onze inzet voor meer transparentie. Mensen zijn steeds nieuwsgieriger naar wat er in hun eten en drinken zit en daarom willen wij hen helpen de voedingswaarde van onze producten makkelijker te begrijpen.

  Footer:

  *In vergelijking met het recept van 2003

  **In vergelijking met het recept van 2009

  Footnotes

   Laten we praten

   We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van uw vragen te beantwoorden. U kan ze hier allemaal doorzoeken:

   Hoe vind ik voeding die uit volkorengraan bestaat?

   U moet twee dingen in het achterhoofd houden: • Zoek op de etiketten naar het woord 'volkoren' vóór de naam van het graan, zoals 'volkorengraan' of 'volkorenbrood'. • Voor voeding met meer dan één ingrediënt moet volkorengraan hoog op de ingrediëntenlijst staan. Hoe hoger op de lijst, hoe meer volkorengraan er gebruikt is in het recept. En kijk naar het percentage volkorengraan. Dat moet ook op de ingrediëntenlijst staan.

   Bevatten Nestlé ontbijtgranen extra vitaminen en mineralen?

   Ja, we 'verrijken' onze ontbijtgranen door aan de meeste ervan vitaminen en mineralen toe te voegen, hoewel de hoeveelheid schommelt per regio en ook afhankelijk is van of we de ontbijtgranen al dan niet mogen verrijken. Wanneer we vitaminen of mineralen hebben toegevoegd aan een van onze ontbijtgranen, zorgen we ervoor dat ze minstens 15% van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor die voedingsstof aanleveren.

   Wat is gluten?

   De algemene benaming voor eiwitten die worden aangetroffen in graankorrels zoals tarwe. Het houdt het voedsel samen als een soort 'lijm' en het bezorgt het deeg zijn elasticiteit.

   Wat is coeliakie?

   Coeliakie is een auto-immuunziekte die niet te genezen is. De oorzaak ervan ligt bij het immuunsysteem dat reageert op gluten.